3°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen /Car & Performance TV

Izvor: Tanjug

Folksvagen otpušta 30.000 radnika!

Golden Rose ad

Kompanija Folksvagen (VW) razmatra ukidanje do 30.000 radnih mesta kako bi smanjila troškove i poboljšala konkurentnost u odnosu na rivale poput "Tesle". 

List se poziva u tekstu na prezentaciju generalnog direktora VW-a, Herberta Disa, održanu na sednici Nadzornog odbora kompanije.

PROČITAJTE JOŠ:  Australija gradi rover u potrazi za kiseonikom na Mesecu

-Nema sumnje da moramo da se pozabavimo konkurentnošću naše fabrike u Volfsburgu, imajući u vidu nove učesnike na tržištu. Diskusija o tome se vodi i ima mnogo dobrih ideja. Nema konkretnih scenarija- odgovorio je portparol VW-a Mihael Manske. 

Portparol radničkog saveta u Folksvagenu je rekao da, iako neće da komentariše spekulacije o tome da li je Dis izjavio tako nešto ili ne, smatra da je "redukovanje 30.000 radnih mesta apsurdno i neosnovano".

PROČITAJTE JOŠ:  Kosmonaut Oleg Novitski prvi ruski stanovnik modula "Nauka"

Folksvagen takođe razmatra listiranje svojih jedinica za automobilske punjače i energiju na berzi, pored postojećih planova za Inicijalnun javnu ponudu svoje divizije za proizvodnju baterija, izjavio je glavni direktor za tehnologiju Tomas Šmal u intervjuu za Menadžer Magazin, objavljenom danas.

Šmal je dodao da još ništa nije odlučeno i da će verovatno proći i dve godine pre nego što nove kompanije budu formirane i spremne za berzu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad