Izvor: Tanjug
20.10.2021 u 09:20
0

Fejsbuk menja ime!

Društvena mreža Fejsbuk planira da promeni ime iduće sedmice i da poslovanje nastavi pod novim brendom koji će odražavati fokus kompanije na izgradnju metaverzuma, prenose strani mediji.

Izvršni direktor Fejsbuka Mark Zakerberg namerava da govori o rebrendiranju na godišnjoj konferenciji kompanije „Konekt“ 28. oktobra, ali bi plan mogao da bude objavljen i ranije. 

PROČITAJTE JOŠ: NAJVEĆA NAKNADA ZAOSTALIH ZARADA IKADA: Fejsbuk plaća milione američkim radnicima   

Metaverzum se odnosi na svet virtuelnog okruženja, kojem ljudi mogu da pristupe putem interneta, a izraz može da se odnosi na digitalni prostor koji korišćenjem virtuelne stvarnosti ili proširene stvarnosti nalikuje realnom životu.

Rebrendiranjem će Fejsbukova aplikacija za društvenu mrežu biti verovatno pozicionirana kao jedan od mnogih proizvoda u okviru matične kompanije, pod čijom kontrolom će biti i grupe poput Instagrama, Okulusa i druge. 

Iz Fejsbuka su rekli da ne žele da komentarišu glasine ili spekulacije.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter