17°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: tanjug

BRITANIJA OJADILA FEJSBUK: Čuvena društvena mreža papreno kažnjena!

Britanski regulator za zaštitu konkurencije kaznio je danas Fejsbuk sa 50,5 miliona funti (69,4 miliona dolara) zbog kršenja naredbe izrečene tokom britanske istrage o Fejsbukovoj kupovini popularne aplikacije "Gifi" za pravljenje i deljenje GIF animacija.

Fejsbuk tokom istrage nije pružio potrebne informacije, zbog čega je toj platformi izrečeno više upozorenja, saopštila je britanska Uprava za zaštitu konkurencije i tržište. 

PROČITAJTE JOŠ:Fejsbuk menja ime!

Britanske vlasti su saopštile da je ovo prvi put da je otkriveno da je ta kompanija prekršila takozvanu "početnu naredbu" svesnim odbijanjem da dostavi potrebne podatke.

Takve naredbe su standardna praksa na početku istrage o završenom spajanju kompanija i imaju za cilj sprečavanje daljih integracija kompanija dok se odvija istraga.

PROČITAJTE JOŠ:NAJVEĆA NAKNADA ZAOSTALIH ZARADA IKADA: Fejsbuk plaća milione američkim radnicima

Kompanija je kažnjena sa 50 miliona funti zbog neizvršenja naredbe, i sa još 500.000 funti zbog toga što je dva puta, bez saglasnosti, menjala svog glavnog službenika za usklađenost sa zakonskom regulativom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar