22°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: informer

NISMO NI SVESNI KOLIKO NAM MOBILNI TELEFON NANOSI ŠTETU: Evo šta stručnjak kaže!

Slobodan Dunjić, specijalista opšte medicine i lekar integrativne medicine kaže da je svest o ovom problemu mnogo izraženiji na Zapadu nego kod nas.

- Postoji zloupotreba mobilnih telefona, što znači da ih koristimo i kad nam ne trebaju, iz dosade.To je najviše štetno, previše ga držimo u ruci, spavamo sa njim, držimo pod jastukom. To su konstantna zračenja koja nam remete rad hipofize, pinealne žlezde i nemamo miran san, mozak nam i dalje radi, a mi prividno spavamo i ustajemo umorni - objasnio je dr Dunjić i naglasio da su deca najugroženija jer im ćelije rastu, pa se javljaju poremećaji u ponašanju, ubrzanosti, hiperaktivnost...

Naglasio je da telefon mora da bude udaljen najmanje tri metra od nas, jer i taj punjač stvara neko niskofrekventivno polje koje utiče na rad naših žlezda sa unutrašnjim lučenjem, te nas dovodi u hormonski disbalans.

Pored toga, specijalista naglašava da telefon ne bi trebalo da se koristi dva sata pre spavanja.

- Harvard je objavio da to plavo svetlo sa ekrana na nas utiče, pre svega na rad mozga, štitne žlezde, srca i našeg imuniteta. Tada naš mozak cele noći "šlajfuje", pravi nam problem i mi ustajemo umorni, zapravo hronično umorni. Do pre 10 godina smo imali emotivni stres, a sad imamo elektromagnetni stres - objasnio je Dunjić i dodao da ruter treba ugasiti preko noći jer je njegov domet 250 metara.

Zato je potrebno ići u prirodu, podvlači on, kako bismo se demagnetisali. Kaže da su žene u gorem položaju, jer su zarad lepote u kuću unele fen za kosu, koji je izrazito štetan.

On kaže da mala zračenja nisu opasna, ali da kumulativna zračenja posle pet do deset godina stvaraju štetu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar