28°C

Beograd

Photo: PIXABAY

Izvor: Tanjug

PAD KRIPTOVALUTE: Ovo je današnja vrednost bitkoina

Nakon velikog pada vrednosti kriptovaluta prethodnih nedelja, najpoznatija kriptovaluta bitkoin danas je u jednom trenutku pao na 34.064 dolara, pokazuju podaci sajta coindesk.com, koji uživo prati kretanje kriptovaluta.

Vrednost bitkoina se tako skoro prepolovila u odnosu na pre samo dva i po meseca, kada je dostigao vrednost od skoro 68.000 dolara.

Kao jedan od razloga za nagli pad vrednosti kriptovaluta navodi se najava administracije SAD da bi sledećeg meseca mogla da bude objavljena početna vladina strategija za digitalnu imovinu, i da će od saveznih agencija biti zatraženo da procene rizike i mogućnosti koje ona predstavlja.

Pojedini analitičari očekuju dalji pad kriptovaluta, pa su se pojavile i prognoze da bi nakon eventualnog smanjenja vrednosti do 30.000 dolara moglo da se dogodi urušavanje bitkoina, čija bi cena mogla da padne do 10.000 dolara, objavio je sajt biznis.rs.

U popodnevnim časovima po srednjeevropskom vremenu, vrednost bitkoina se kretala oko 35.000 dolara.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar