Izvor: telegraf
21.04.2022 u 09:33
0

TESLA IDE KAO ALVA! Kupci ne pitaju za cenu, RADNICI SPAVAJU U FABRICI!

Kompanija Tesla je podigla cene – ali izgleda da to nije umanjilo potražnju za njenim električnim automobilima.

Uprkos tome što se firma suočava sa višim troškovima, profit kompanije Ilona Maska – usmerene na električna vozila – skočio je na 3,3 milijarde dolara u prva tri meseca ove godine, pošto se ispostavilo da su kupci spremni da plate više.

Isporuke kompanije porasle su za 68%, i bile bi još veće da nije nestašice u lancu snabdevanja, saopštila je Tesla. Njihova fabrika u Šangaju je takođe nedavno prinudno zatvorena zbog kovid ograničenja.

Kako se fabrika ponovo otvara ovog meseca, od osoblja će se tražiti da spava u fabrici, u nastojanju da se izbegnu dalje blokade, izvestio je Blumberg. „Iako je ograničena proizvodnja nedavno ponovo pokrenuta, nastavljamo da pažljivo pratimo situaciju“, saopštila je Tesla, dok je podelila sa investitorima kvartalne rezultate.

NE SMRZAVA SE NI NA MINUS 70 STEPENI: Rusi proizveli NEVEROVATNO DIZEL GORIVO!

Kompanija se u poslednje vreme munjevito širi, otvarajući nove fabrike u Teksasu i Nemačkoj.

Inače, imperija Ilona Maska je isporučila više od 310.000 automobila u prva tri meseca ove godine, a u konferencijskom pozivu, on je predvideo da će kompanija proizvoditi 60% više automobila tokom cele godine u poređenju sa 2021.

Zanimljivo je da Tesla ne reklamira svoje proizvode, ali privlači pažnju, te se medijski naslovi često odnose na kontroverzne komentare najbogatijeg čoveka sveta, koji je nedavno stekao 9% udela u Tviteru, dok se istovremeno „nadmeće“ da kupi celu kompaniju.

Mask je istakao i to da njegova firma očekuje masovnu proizvodnju robotaksija, bez volana i pedala, do 2024. Tesline akcije su porasle više od 5% u trgovanju nakon radnog vremena, prenosi BBC, nakon snažnih rezultata, ali neki investitori brinu da bi Mask mogao biti „udaljen“ od svog fokusa – kako se Tesla bude širila.

Mask trenutno poseduje neto bogatstvo veće od 260 milijardi dolara – to je skoro 100 milijardi dolara više od njegovog najbližeg rivala, osnivača Amazona, Džefa Bezosa.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:

„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71

„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72

„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73

„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter