Izvor: tanjug
06.06.2022 u 07:28
0

AUSTRALIJSKI SUD NEMILOSRDAN: Kazna za Gugl u iznosu od POLA MILIONA DOLARA!

Sud u Australiji je naložio danas Guglu da plati jednom bivšem poslaniku 715.000 australskih dolara (515.000 američkih dolara) jer nije uklonio iz sadržaja video snimke „nemilosrdne, rasističke, klevetničke, uvredljive i zlonamerne kampanje” jednog Jutjubera, koji su tog poslanika oterali iz politike.

Federalni sud je utvrdio da je kompanija Alfabet, koja je vlasnik Jutjub sajta za deljenje video sadržaja, zaradila novac emitujući dva video snimka u kojima se napada tadašnji zamenik premijera Novog Južnog Velsa, najmnogoljudnije australijske države, koji su pregledani skoro 800.000 puta otkako su postavljeni krajem 2020, prenosi Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

VISOKI DEČANI VRAĆENI NA GUGL MAPU: „Nadamo se da se ovakvi incidenti više neće ponavljati“-poručuju iz manastira

Gugl je i ranije proglašen odgovornim za klevetu, jer je u rezultatima pretrage nudio linkove ka tim sadržajima, a današnja presuda je jedna od prvih u kojoj je firma proglašena krivom kao aktivni emiter priloga u kojima se kleveće jedan zvaničnik preko Jutjuba.

U Australiji se razmatra zakon o kleveti kako bi se ispitalo da li onlajn platforme treba da budu odgovorne za klevetničke sadržaje koje hostuju, odnosno koje Jutjuberi postavljaju. Gugl i drugi internet giganti tvrde da nije razumno očekivati da se nadziru sve objave.

Portparol Gugla nije bio dostupan za komentar, dodaje Rojters.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter