12°C

Beograd

NASA NIKAD ZABRINUTIJA: Na Mesecu se desilo NEŠTO UŽASNO, čovečanstvo ima razloga ZA STRAH

Strašan astrološki fenomen se desio na Mesecu, a posledice su bile vidljive i na Zemlji i to bez teleskopa!

Zastrašujući udar od 90.000 kilometara na sat koji su zabeležili naučnici iz NASA-e na Mesecu, upozorava na katastrofalnu opasnost sa kojom može da se suoči naša planeta.

Meteor sa eksplozivnom snagom od deset krstarećih raketa udario je Mesec i izazvao toliko veliku eksploziju da se može videti golim okom.

Da stvar bude još gora, zastrašujući udar koji su zabeležili naučnici izazvao je svemirski kamen koji nije bio teži od tek kilograma. Iako je ovaj meteor izuzetno malih dimenzija, šteta od udara je bila ogromna i izazvala je eksploziju koja je bila blještava kao svetslost četiri zvezde, piše avaz.ba.

Da je ovaj "kamenčić" pao na neki grad na Zemlji, napravio bi krater dubok oko 20 metara, a jačina udara bi bila jednaka udaru 10 krstarećih tomahavk raketa, a broj žrtava bi se merio hiljadama, kažu stručnjaci.

Zemlja, za razliku od Meseca, ima atmosferu koja je štiti i u kojoj sagori većina kosmičkih ostataka. Međutim, veći meteori ponekad se probiju, kao što se desilo nedavno u Čeljabinsku u Rusiji, gde je asteroid dužine 20 metara brzinom od 70.000 kilometara na sat probio atmosferu i eksplodirao snagom kao 33 eksplozije u Hirošimi. Na sreću, zahvaljujući brzini i uglu ulaza, stijena je eksplodirala dok je još bila u vazduhu, ali opet je oštećeno 7.200 zgrada, a 1.500 ljudi zadobilo je dovoljno ozbiljne povrede da su morali da potraže medicinsku pomoć.

"Proteklih osam godina NASA posmatra Mesec i prati znakove eksplozija izazvanih meteorima. I sad su videli najveću eksploziju otkako postoji ovaj program. Bljesnula je deset puta jače od bilo čega što je ranije viđeno. Eksploziju je mogao da vidi svako ko je gledao u Mesec u trenutku udara, nije bio potreban teleskop."

NASA je toliko zabrinuta zbog mogućnosti da udar asteroida uništi sav život na Zemlji da je započela prvu fazu projektovanja svemirske letelice poznate kao DART (Double Asteroid Redirection Test), a čija je svrha da preusmeri put asteroida.

Na tom projektu NASA sarađuje sa ESA (Evropskom svemirskom agencijom).

Stručnjaci se nadaju da će do 2022. izvesti prve svemirske probe i pokušati da pomere bezopasni asteroid.

izvor:blic.rs
foto:arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar