°C

Beograd

TRENUTAK KOJI SU MNOGI DUGO ČEKALI: Večeras izlazi novi "ajfon", a ovo su svi detalji o novom uređaju!

Epl će danas (18 sati po našem vremenu) predstavti svoj najnovji, i do sada najsavremeniji telefon uz cenu koja bi trebalo da parira svi njegovim mogućnostima. Očekuje se da će ajfon X (nagađa se da je to ime modela) koštati 1000 evra, a ujedno će biti prestavljeni i ajfon8 i ajfon8 Plus.

Ono što se do sada zna jeste da bi novi telefon kompanije Epl kjim će obeležiti 10 godina od izlaska prvog modela ajfona, imati bežično punjenje, ekran preko gotovo celog kućišta telefona kao i skener za prepoznavanje lica koji bi trebalo da zameni skener otiska prsta koji se od 2013. Godine koristi kao deo sigurnosnog sistema njihovih telefona.

Kako će se otključavati

Kao i za svaki Epl uređaj nagađanja i govorkanja su neizbežna, ali se veruje da su ova koja su stigla do javnosti potpuno tačna. Naime, kako prenosi BBC neko od zaposlenih u Eplu izneo je iz komapnije “'Gold Master” (GM) verziju iOS 11 koja sadrži najbitnije informacije o novom ajfonu. Tako, zna se da će telefon imati novi korisnički interfejs.

Home dugme će biti zamenjeno virtuelnim barom smeštenim na donjoj strani ekrana koji će služiti za zatvaranje aplikacija i povratak na home screen. Kako će ujedno nestati i touch ID telefon će najverovatnije imati opciju prepoznavanja lica za otključavanje telefona, a ujedno i za plaćanje na onim tržištima gde Apple Pay funkcioniše.

Ime novog ajfona

I oko ovog nema defeinitivne potvrde, ali se veruje da će jubilaro izdanje ajfona nositi oznaku X odnosno da će se zvati ajfon X. Izvesno je da će biti predstavljen uz jošdva modela, sa nešto pristupačnijom cenom – ajfon 8 i ajfon 8 Plus što znači da će serija S ipak biti preskočena, prvi put od kad ju je Epl uveo.

Cena

Očekivano je da će cena za početni model biti 999 dolara. Kako navode dobro obavešteni izvori za taj novac korisnici mogu da dobiju model ajfon 8 sa 64 GB memorije koja bi trebalo da bude početna količina prostora na Epl telefonima od ove godine. Sledeća opcija su telefoni sa 256 GB memorije, a Epl je do sada na cenu osnovnog modela obično dodavao 100 dolara za one sa većom memorijom.

Kamera i displej

Kada su procureli neki od kodova za novi ajfon saznalo se da će telefon snimati 4K video format sa 60 frejmova po sekundi (fps), što je dva puta više nego kod ajfona 7. Uz to kamera bi trebalo da ima opciju da prepoznaje određene scene poput vatrometa, zalaska sunca i slično i da se automatski podesi i snimi ih na najoptimalniji način.

Takođe, očekuje se da će kamera biti dualna, sa vertikalno postavljenim 3D sočivima kao da će 3D senzor biti postavljen i na rednjoj, selfi kameri.

Upravo će samo za nju i zvučnik biti mesta na prednjoj strani telefona, ako je verovati nagađanjima. Naime, ajfon X bi trebalo da ima “beskrajni” displej koji će zauzeti skoro pa celu površinu telefona, od ivice do ivice. Odnos bi trebalo da bude 18:5:9, sa rezolucijom 2436 x 1125 piksela.

Navodno, proizvodiće se u četiri boje, ali ako budete imali za punu cnu telefona, lako ćete se odlučiti za nijansu!

Blic
Foto: Twitter/TechNavvi/Twitter/VenyaGeskin1/Twitter/businessinsider

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar