19°C

Beograd

SRBIJA BOGATIJA ZA JOŠ JEDNO POZORIŠTE: JAGODINA dobila svoj teatar!

U Jagodini je osnovano "Jagodinsko pozorište", treće u gradu poznatom po pozorišnom festivalu najboljih komediografskih ostavrenja Srbije "Dani komedije", a za upravnika pozorišta izabran je profesor istorije i publicista Ninoslav Stanojlović.

Osnovačka skupština Udruženja "Jagodinsko pozorište" održana je sinoć u Gimanaziji u Jagodini, a prisustovao joj je i član Gradskog veća Dragan Lukić.

Članovi Skupštine su istaknuti pozorišni, javni i kulturni radnici, profesori, novinari, sveštenici...

Na sednici Skupštine, uz izbor upravnika, izabran je Upravni odbor, Umetnički savet, predsednik Skupštine i operativni koordinator i usvojen Statut.

U Upravni odbor izbarani su Dragan Lukić, predsednik, dakan Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini prof. dr Violeta Jovanović, direktor Gimnazije u Jagodini Miroslav Veljković, urednik kulturnog programa u Kulturnom cebntru Zorica Stojinović i Darko Konstatinović.

Umetnički savet čine profesor književnosti Maja Aleksić, glumica Olivera Konstantinović i akademski slikar Dalibor Stanković.

Za predsednika Skupštine izabran je urednik portala "Srpsko pero" Milan Jakovljević, a glumac Goran Stanković za operativnog koordinatora.

Osnivanjem "Jagodinskog pozorišta", želja je da se pozorišni život u Jagodini i Pomoravlju, koji ima dugu tradiciju, podigne na viši nivo, kakav Jagodina i ovaj deo Srbije zaslužuje, istaknuto je na Skupštini.

Osnivanje novog pozorišta, kako je rečeno, "iskordinirano je sa gradskim vlastima".

U Jagodini još radi Gradsko pozorište i pozorište mladih "Veliki teatar".

b92.net
Foto: Facebook/npbgd

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti