6°C

Beograd

PREDSTAVA JDP NA MEĐUNARODNOJ SCENI OZORIŠTA : "Lorenzaco" i pred Rumunima!

Predstava "Lorencačo" Alfreda de Misea u režiji Borisa Liješevića biće izvedena 22. novembra na 18. Internacionalnom teatarskom festivalu u Klužu u Rumuniji.

Festival koji organizuje Unija teatara Evrope ove godine se održava od 19. do 30. novembra. U toku festivala biće održan i sastanak članica najznačajnije evropske teatarske organizacije u kojoj je Jugoslovensko dramsko pozorište od 2006. godine. Lorencačo je dobitnik Ardaliona za najbolju predstavu na 24. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu "Bez prevoda" u Užicu.

Za uloge u ovoj predstavi nagrađeni su Milan Marić, Ardalionom za najbolju mušku ulogu, i Miodrag Dragičević Ardalionom za najboljeg mladog glumca.

Dragičević je dobio i nagradu Politike "Avdo Mujčinović".

Kako je navedeno u obrazloženju žirija festivala predstava Lorencačo uzbudljivo i promišljeno transponuje romantičarsko vrijeme pisca dramskog teksta iz konteksta renesasnog zanosa u koje je radnja smeštena u konfuziju i neuralgiju savremenog doba. Na taj način hrabro vodi dijalog sa publikom u kome civilizacijska pitanja nesporno ističu da ideja progresa počiva na ideji plemenitosti duha.

Tanjug.rs
Foto: Jugoslovensko dramsko pozorište/ Vikipedija

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar