18°C

Beograd

Photo: narodno pozorište

Izvor: Tanjug

PRVA ČITAJUĆA PROBA U Narodnom pozorištu pripreme za predstavu "Orlando"

Prva čitajuća proba predstave "Orlando" Virdžinije Vulf, u dramatizaciji Tanje Šljivar i režiji Bojana Đorđeva, održana je danas u foajeu Treće galerije, saopštili su iz Narodnog pozorišta u Beogradu.

Premijera je planirana za oktobar na Sceni "Raša Plaović", a u ansamblu su Marija Vicković, Dušanka Stojanović Glid, Sena Ðorović, Vanja Ejdus, Suzana Lukić, Nikola Vujović, Pavle Jerinić, Miloš Ðorđević, Zoran Chosić i Dragan Sekulić.

U autorskoj ekipi su i scenograf Siniša Ilić, kostimografkinja Maja Mirković, kompozitor Luka Papić, Čarni Ðerić zadužen za scenski pokret i Dijana Marojević zadužena za scenski govor.

Ovo će biti prva postavka u Narodnom pozorištu tog poznatog bezvremenog dela o identitetu i društvu, ljudskim sličnostima i različitostima, koje je slavna engleska književnica Virdžinija Vulf napisala 1928. godine.

Planirano je da čitajući deo proba, u skladu sa svim epidemiološkim merama zaštite od korona virusa, traje naredne dve nedelje, a potom sledi pauza i nastavak rada u septembru.

Prvoj probi prisustvovale su upravnica Narodnog pozorišta Ivana Vujić i v.d. direktora Drame Molina Udovički Fotez.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar