14°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen /Gastroli pozorište

Izvor: Tanjug

"DADOV" U NOVOM RUHU: Raspisan tender za rekonstrukciju Omladinskog pozorišta

Grad Beograd je preko svog Sekretarijata za investicije raspisao javnu nabavku za dogradnju, nadgradnju, rekonstrukciju i adaptaciju Omladinskog pozorišta Dadov na Vračaru, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

VAŽNO:

VUČIĆ UPUTIO SAUČEŠĆE POVODOM SMRTI LAZANSKOG: Srbija je izgubila velikog čoveka - hvala mu za sve!

MILOMIR MARIĆ SA GOSTIMA O SEĆANJIMA NA LAZANSKOG: Bio je šarmantni profesionalac - svi su ga voleli, čak i oni koji su mu zamerali!

PODSETIMO SE ŠTA JE LAZANSKI GOVORIO U NAŠOJ EMISIJI "DOBRO JUTRO SRBIJO"!

On je istakao da je procenjena vrednost radova 151,5 miliona dinara bez PDV-a.

Vesić je precizirao da Dadov sada ima 505,35 metara kvadratnih, a da će posle rekonstrukcije pozorište biti skoro duplo veće sa površinom od 918 kvadrata, kao i da je rok za podnošenje ponuda 30. avgust 2021. godine, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Podsetio je da omladinsko pozorište "Dadov", što je skraćenica od Dramski atelje Doma omladine Vračar, postoji 63 godine, od 1958. godine.

"Počeli su da rade u Molerovoj 33 da bi se 1968. godine, dakle pre 53 godine, preselili u zgradu u kojoj se nalaze danas i koja je zidana za pozorište. Sada je posle više od pola veka došlo vreme da pozorište bude rekonstruisano na radost pozorišne publike", rekao je Vesić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar