-2°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen/Narodno pozorište Sombor

Izvor: Tanjug

Narodno pozorište Sombor počinje novu sezonu

Narodno pozorište Sombor počinje sezonu 2021/2022 od 18. septembra gostovanjem nagrađivane predstave „Semper Idem“ na festivalu „Dani židovske kulture“ u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, javila je direkcija ovog teatra.

Pozorišni komad „Semper Idem“ rađen je prema istoimenom romanu Ðorđa Lebovića, u dramatizaciji i režiji Gorčina Stojanovića, i predstavlja jedan od uspešnijih projekata ovog pozorišta.

PROČITAJTE JOŠ:  PREMINULA LEGENDA POZORIŠTA BOŠKO BUHA!

Na Sterijinom pozorju 2020 drama je apsolutno trijumfovala sa najvažnijim nagradama - za režiju, glavnog glumca (Marko Marković), predstavu u celini, i druge.

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, biće upriličena i izložba „Tragovi u 30 slika - somborski Jevreji u Holokaustu” tandema autora - Ljubica Bačić i Milka Ljuboja.

Izložba se sastoji od štampanih podataka i fotografija o 30 jevrejskih porodica koje su nestale ili su se delimično vratile iz Aušvica.

Zvanično, pod krovom svog pozorišta, NP Sombor će započeti sezonu 25. septembra, i to jubilarnim 50. izvođenjem hit predstave - komedije „Tenor na zajam“ Kena Ludviga u režiji Olje Ðorđević.

PROČITAJTE JOŠ:  SINOĆNOM PREDSTAVOM "An Ongoing Song" OTVORENA BEOGRADSKA NEDELJA PONOSA !

Takođe, tokom oktobra će biti isto po 50. put izvedena već kultna predstava „Tartif“ od Molijera, kao autorski projekat prerano preminulog reditelja Igora Vuka Torbice.

Direkcija pozorišta je najavila i nastavak proba za novi komad „Iz jezera čovek mi je napunio grudi snom“, po tekstu Nine Plavanjac, u režiji Marjana Nećaka, a premijera se očekuje krajem novembra.

Novina u somborskom pozorištu je i u tome da je realizovana mogućnost da publika od 7. septembra može svoje ulaznice da kupuje i - onlajn.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad