15°C

Beograd

Photo: Beoinfo

Izvor: HappyBSC

Premijera predstave "Bombona” pozorišta "Dadov”

U Velikoj sali Doma omladine u Beogradu održaće se premijera predstave "Bombona” Omladinskog pozorišta "Dadov” u četvrtak, 25. novembra, sa početkom u 19 časova.

Predstava je urađena po tekstu Filipa Grujića, a u režiji Marka Čelebića. Kostime za predstavu je uradila Katartina Grčić Nikolić, scenografiju Saško Krstev, koreografiju Milan Gromilić, a muziku Bojan Jeremić. U predstavi igraju Lazar Nenadović, Nikola Milanović, Una Ninić, Milica Ivošević, Anastasija Stanić, Teodosije Popović, Lazar Jović, Jovan Šakota, Nikola Radulović, Jovan Rakić, Tara Desnica, Nađa Pročković, Lena Trifunović, Mateja Jovanović, Jovana Urošević i Mia Jovanović.

"Bombona” je predstava koju je Omladinsko pozorište "Dadov” realizovalo pod pokroviteljstvom Grada Beograda – Sekretarijata za kulturu povodom 25. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, 25. novembar, obeležava se svuda u svetu. Prvi put je ustanovljen 25. novembra 1981. godine u Bogoti, u znak sećanja na sestre Mirabel koje su brutalno ubijene u Dominikanskoj Republici 1960. godine. Datum su prihvatile Ujedinjene nacije 1990. godine, kada je službeno ustanovljen kao Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Predstava "Bombona” se bavi problemom nasilja nad ženama, koji se iz različitih uglova sagledava, kao i uticajem narkomanije u adolescentskim godinama na njegovu pojavu. Cilj predstave je da se mladima na njihovom jeziku i uz razumevanje generacijskog problema pokaže da melanholiju, anksioznost i depresiju ne treba rešavati narkoticima – oni su samo kratkotrajno rešenje problema, a vremenom postaju dugoročan problem. Ova predstava predstavlja ohrabrenje mladima da se povere bližnjima i sugeriše im da je u redu da se ponekad osećaju loše, da ne moraju uvek da budu na visini zadatka, izuzetni i nasmejani u svakom trenutku njihovih života.

Premijera će biti održana u skladu sa svim preporučenim epidemiološkim merama. 

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar