19°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Novosti

Novac od predstave Pozorište lutaka "Pinokio" namenilo lečenju devojčice

Pozorište lutaka "Pinokio" u nedelju, 12. decembra, izvešće predstavu "Ružno pače", a sav prihod namenjen je za lečenje devojčice Jovane Štikovac.

Jovana je prevremeno rođena, u trideset četvrtoj nedelji trudnoće. Posle rođenja provela je mesec dana na odeljenjima intenzivne nege i neonatologije. Potvrđene su joj dve dijagnoze, cerebralna paraliza i Backwith wiedmann sindrom (koji sa sobom nosi povećan rizik od oboljevanja od tumora do desete godine i nesrazmeran razvoj organa). Jovana takođe ima i strabizam, makroglosiju i spazam u donjim ekstremitetima. Od svog trećeg meseca je na fizikalnim tretmanima, tretmanima logopeda, defektologa i hipo terapije.

Da bi Jovana napredovala, da bi trajno uklonila spazam neophodna je operacija u USA, St. Louis Children's (selektivna dorzalna rizotomija SDR). Sredstva su potrebna za lečenje, operativne zahvate, rehabilitaciju, kao i za putne troškove i smeštaj, a novac je potrebno prikupiti do kraja ovog meseca. Pomoć Jovani moguća je slanjem SMS poruke: 453 na 3030.

Pisac komada (po motivima poznate bajke) je Igor Bojović, reditelj Stevan Bodroža,kompozitor Vladimir Petričević,a scenografiju i lutke uradila je Stefanka Kiuvlieva.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar