30°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: Tanjug

NOVA SCENA NOSIĆE MARKOVO IME: Pozorište u Kruševcu odaje počast svom glumcu koji je ostavio neizbrisiv trag u rodnom gradu

Kruševačko pozorište dobija novu, Malu noćnu scenu, koja će nositi ime po prerano preminulom glumcu Marku Živiću (1972 - 2021), koji je rođen upravo u Kruševcu, saznaje Tanjug u kruševačkom teatru.

Novi prostor za izvođenje predstava biće u podrumskom delu gradskog teatra, za čiju je adaptaciju Ministarstvo kulture i informisanja izdvojilo milion dinara.

Kako je naveo upravnik Kruševačkog pozorišta Branislav Nedić, da bi Mala noćna scena zaživela, potrebno je da se sredi i prilaz sceni, koji će biti sa Trga glumaca.

- Nova scena je spoj dve stvari koje je Marko Živić najviše voleo - pozorišta i kafane. Ovo je bio način da se odužimo izuzetnom čoveku, koji je svoje prve profesionalne korake načinio u našem pozorištu - rekao je upravnik Nedić.

Iako je veoma bio angažovan u pozorištima Beograda, kao što je matično BDP, ali i u filmovima i TV serijama, Živić se ipak vratio na scenu Kruševca, gde je u poslednjem periodu odigrao uloge u komadima - "Valjevska bolnica", "Čekajući Godoa", čak je i režirao predstavu "Minut".

Ulaz na novu noćnu scenu, sa Trga glumaca, biće posebno simboličan, jer su na ovom prostoru postavljene biste i slike velikih umetnika, rođenih u Kruševcu: Vlastimira Ðuze Stojiljkovića, Mihaila Bate Paskaljevića, Milana Puzića, Taška Načića, Radmile Savićević, Miodraga Petrovića Čkalje, Ljubinke Bobić, Dragoslava Vasiljevića Fige.

Podsetimo, glumac Marko Živić je izgubio bitku sa korona virusom 14. oktobra 2021. godine, a zaigrao je u Kruševačkom pozorištu sredinom devedesetih, u predstavama "Začarano magarence", "Protekcija", "Komšije su krive".

Prema rečima Nedića, Živić je bio veliki prijatelj, veliki glumac i veliki Kruševljanin, koji je u svakom intervjuu spominjao odakle je potekao, šta je Kruševac za njega uradio, koliko je želeo da to sve vrati.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar