4°C

Beograd

FILMSKA PRIČA O PRIRODI VOJVODINE: Brod teatar u Novom Sadu! (FOTO)

Dokumenatrni filmovi "Bele rode moje ravnice" i "Zaštićena prirodna dobra Novog Sada", autora Olivera Fojkara, prikazani su u okviru ciklusa "Filmska priča o prirodi Vojvodine", na Brod teatru u Novom Sadu.

Film "Bele rode moje ravnice" bavi se tom predivnom belom pticom, koja je suštinska za Vojvodinu, rekao je autor filma Oliver Fojkar.

- Prikazujemo njihov život od trenutka kad dođu iz Afrike, o tome kako prave svoja gnezda, rađaju i gaje mlade, do trenutka kad se vraćaju u Afriku. Tu su i problemi sa kojima se suočavaju, poput gnežđenja ovih ptica na dalekovodima i načinima ljudi da im pomognu, izgrdnjom nosača za njihova gnezda - rekao je sinoć Fojkar.

Drugi film "Zaštićena prirodna dobra Novog Sada" čine šest rkatkih filmova nacionalnom parku i specijalnim rezervatima prirode.

- Ovaj film predstavlja predivnu prirodu okoline Novog Sada, a šest kratkih filmova govvori o Nacionalnom parku "Fruška gora", potom o Begečkoj jami, Dunavskom, Kameničkom i Futoškom parku i specijalnom rezervatu prirode Koviljsko-petrovaradinski rit - kaže Fojkar.

Izvor: Tanjug
Foto:
Pixabay

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar