Izvor: HappyBSC
29.07.2020 u 13:53
0

RASVETLJENA MISTERIJA Van Gog je ovde naslikao poslednje remek-delo

Naučnici su otkrili lokaciju na kojoj je holandski slikar Vinsent van Gog naslikao svoje poslednje remek-delo, objavio je njegov muzej u Amsterdamu.

Slikar je, kako navode, stajao na brdu prekrivenom drvećem i korenjem u severnom francuskom gradu Uver sud Ojsu , dok je slikao svoje poslednje platno pod nazivom „Korenje stabala”.

Mesto je sada označeno kao posebna turistička atrakcija. Tačnu lokaciju otkrio je Vuter van der Ver, direktor Van Gogovog instituta, kada je naišao na razglednicu koja je pokazala čvornovato korenje neverovatne sličnosti sa onim na slici. Naučnici iz muzeja u Amsterdamu su uporedili dva motiva.

– Proučavajući radne navike Van Goga i uporedo proučavajući sliku, razglednicu i postojeće stanje brda, stručnjaci su zaključili da je vrlo verovatno da je tačna lokacija otkrivena-navodi se u saopštenju muzeja.

Van Gog je često slikao svoje okruženje, a lokacija je blizu Oberž Ravua, gde je slikar proveo poslednja dva meseca svog života.

Stručnjaci na osnovu igre svetlosti na slici zaključili su da je Van Gogova četkica korišćena do kasnih popodnevnih časova istog dana kada je izvršio samoubistvo.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter