22°C

Beograd

Photo: Beoinfo

Izvor: Happy BSC

Otvorena izložba evropskog pop-arta u Galeriji SANU

Pomoćnik ministra kulture i informisanja Radovan Jokić otvorio je danas izložbu „Slika slici – evropski pop-art i figurativno slikarstvo 60-ih i 70-ih”, u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti. 

Otvaranju su prisustvovali i član Gradskog veća Grada Beograda Fadilj Eminović, upravnik Galerije SANU akademik Dušan Otašević, direktor Kuće legata Filip Brusić-Renaud, kao i kustosi ove ustanove koji su autori izložbe. 

PROČITAJTE JOŠ: HOLIVUDSKI GLUMAC POVREĐEN U BEOGRADU: Završio u Urgentnom sa nekoliko kopči

– Veoma sam zadovoljan što Beograd, deleći sudbinu velikih svetskih gradova koji se bore sa pandemijom, ima kapaciteta da organizuje ovakve izložbe i građanima predstavi kvalitetne kulturne sadržaje – rekao je Eminović i dodao da radovi prikazani na ovoj izložbi doprinose ne samo popularizaciji savremene umetnosti, već i umrežavanju sa različitim institucijama Evrope na čijoj kulturnoj mapi naš grad zauzima značajnu poziciju.

PROČITAJTE JOŠ: Pre 13 godina premijerno prikazan filmski hit "Twilight"

On je naglasio da će predstavljanjem radova umetnika iz devet evropskih zemalja, stručnim vođenjem kroz postavke na najlepši način biti predstavljeno figurativno slikarstvo Beograđanima.

– Podrška Grada Beograda ovoj izložbi je od velikog značaja s obzirom na umetničku vrednost ove postavke i popularnost izlagača koji će svoje radove predstaviti domaćoj publici – rekao je Eminović.  

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar