19°C

Beograd

Photo: Youtube, Printscreen/Telemaster HappyTV

Izvor: Happy BSC

ALEKSANDAR ILIĆ ZA "TELEMASTER": Najbitnije je da umetnik bude iskren!

Baletski umetnik i koreograf Aleksandar Ilić posle uspešne promocije svoje knjige  poezije „Sanjaj snove" u Narodnoj biblioteci u Beogradu i Muzeju književnosti pozorišne umetnosti Bosne i Hercegovine u Sarajevu, večeras će u organizaciji Književne zajednice Sremska Mitrovica održati promociju knjige u galeriji „Lazar Vozarević“ u Sremskoj Mitrovici. 

Aleksandar Ilić bio je gost emisije "Telemaster". 

- Promocija knjige stohova "Sanjaj snove“ u izdanju centra „Fabula nostra“ bila je 9. juna u Beogradu. Potom je u oktobru  usledio poziv iz Sarajeva gde smo predstavili knjigu. Večeras smo u Sremskoj Mitrovici, mom rodnom gradu  i vrlo sam uzbuđen pred čitanje stihova. 

-Uvek je lepo kada čitamo zajedno stihove i kada se promoviše poezija. Najvažnije je da umetnik bude iskren! Čitanje pripada divnoj publici i svako od njih će poneti neki lepi stih sa sobom.

-U nedelju smo na sceni Makedonske opere i baleta u Skoplju. Biće izvedena već  poznata predstava „Grand hotel“. Radujem se Makedoniji. Tom prilikom, posle divne turneje koje smo imali i u Crnoj Gori i BiH, sada smo napokon u Skoplju. Kuriozitet u ovoj predstavi je da učestvuju umetnici iz tog grada u kojem učestvujemo. Balerine Nacionalne opere i baleta iz Skoplja  učestvuju u ovoj predstavi.  Izuzetno nam je važno i velika je čast da nam se u svakom gradu pridruže novi umetnici. U ponedeljak na sceni Studentskog doma kulture biće izveden i moj poslednji plesni projekat-rekao je Ilić. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar