22°C

Beograd

Photo: HappyBSC

Izvor: Novosti

Gradski sekretar Ivan Karl podržava kovid propusnice:DA SE VIŠE LJUDI VRATI U USTANOVE KULTURE

Sekretar za kulturu Grada Beograda Ivan Karl izjavio je danas da se zalaže za kovid propusnice.

To je, kako je rekao, jedini način da se omogući veći kapacitet za sve ustanove kulture i da se podstakne vakcinacija.

- Sada imamo vakcinisanje. To je kao kad vam neko prepiše lek, a vi pijete po svom. Obavezna vakcinacija je, pretpostavljam, putokaz za dalje. Lično sam pristalica obavezne vakcinacije. To je jedini način da ovo sa koronom prođe - istakao je Karl, učestvujući na stručnoj tribini "Korona vs kultura" u Domu omladine Beograda.

Govoreći u okviru panela "Budućnost kulture i međunarodne saradnje", Karl je naglasio da su u Srbiji i Beogradu tokom skoro dve godine pandemije "uradili sve da pomognu kulturu", prema kojoj su imali "majčinski odnos". Umetnički direktor BEMUS-a Bojan Suđić istakao je da se posle pandemijskog zatvaranja muzičke scene i smanjenja gostovanja još pojačala želja stranih muzičara da gostuju.

- Sada je lakše doći do velikih muzičara kojima su propali angažmani. To ih približava našem modusu operandi - rekao je Suđić.

Direktorka Jugoslovenskog dramskog pozorišta Tamara Vučković rekla je da se tokom pandemije "živa međunarodna saradnja preselila u zum sastanke" sa međunarodnim partnerima.

- Svi imaju veliku želju za saradnju kad se bude stišalo ovo stanje. Mislim da svi pravimo velike planove i da će se ostvariti - rekla je Vučković.

Tokom prethodnog panela "Festivali uprkos koroni", podsekretarka za kulturu grada Beograda Gordana Gocić je istakla da je Srbija jedna od retkih zemalja u kojoj su tokom pandemije ostale otvorene ustanove kulture, a da sada u gradu razmišljaju da ubuduće sva gradska pozorišta imaju otvorene scene, "gde je manja mogućnost zaraze". Ona je istakla da se usled pandemijskih okolnosti nedavni BELEF okrenuo domaćim umetnicima čime su "ojačali domaću scenu".

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar