33°C

Beograd

Photo: Youtube, Printscreen/ Artvirtual Gallery

Izvor: Tanjug

Izložba Aleksandra Devića od 14. februara u Somboru

Izložba "Nebula" autora Aleksandra Devića biće otvorena 14. februara (20:00) u Velikoj galeriji Kulturnog centra "Laza Kostić" u Somboru, gdeće trajati do 12. marta, saopštili su danas organizatori.

Dević gradi odnegovani likovni govor već više od četiri decenije krećući se u misterioznim svetovima između vlastitih asocijativnih vizija, sna i fantazije, dok se radovi iz ranije faze vezuju za vizantijsko fresko slikarstvo, saopštio je KC "Laza Kostić".

-Magični svet Devića, ispunjen misterijom i zgonetkom, koncipira niz složenih pitanja problematizujući mesto i ulogu čoveka u sadašnjosti i budućnosti delujući na afirmaciji i širem sagledavanju fantastičnog slikarstva kod nas, ocenila je kustoskinja GSLU Radmila Kostić Lazarević.

Dević je magistrirao na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek Grafika, radio je kao profesor u Umetničkoj školi "Ðorđe Krstić“ i na Akademiji u Nišu, a od 2000. do 2004. godine bio je direktor Galerije savremene likovne umetnosti u Nišu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar