15°C

Beograd

Photo: PROMO

Izvor: HAPPY BSC

IZLOŽBA „NOVLJANI U BEOGRADU“ U LEGATU PETRA LUBARDE: Vitka Vujnović, Vanja Berbervić i Boris Šuberić

Na ovogodišnjem „Guitar art festivalu” Beogradu, od 12. do 21. maja, u galerijskom prostoru u legatu Petra Lubarde, a u tradicionalnom festivalskom segmentu „Guitar Visual Art” biće predstavljeno zajedno, troje hercegnovskih umetnika – Vanja Berberović, Boris Šuberić i Vitka Vujnović.

Ovi umetnici, svako u svom formatu i mediju, beleži grad umetnosti – Herceg Novi, u kome je letnji „Guitar art” zauzeo svoje mesto.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Vitka Vujnović - rođena u Herceg Novom, studirala u Beogradu i živela u njemu petnaest najlepših godina. Novinar je i publicista. Slikanjem se bavi iz ljubavi. Priredila je sedam samostalnih i učestvovala na brojnim kolektivnim izložbama. Na njenim slikama su u centru pažnje žene i njeni gradovi, češće Herceg Novi ali i Beograd.

Beograd i Herceg Novi, po mnogo čemu različiti, meni jednako važni, uvek svoji, šarmantno tvrdoglavi, beskrajno privlačni. Gradovi gospodstveni, otvoreni, gradovi koji se najbolje razumeju srcem, najlepše tumače stihovima i muzikom, onom muzikom koja budi i vodi kroz san, a najsnažnije se oseti u zagrljaju, onom beogradskom u kome se susreću Sava i Dunav, i onom hercegnovskom u kome se grle more i nebo. Onom u kome je samo jedan instrument – GITARA, i sve ljubavi, onom kome uvek želimo da se vratimo!

Boris Šuberić  –  rođen 7. marta 1974. godine u Dubrovniku. Završio je Višu politehničku školu u Beogradu, smer dizajn ambalaže. Godinama se u okviru porodične manufakture Pasara Art bavi ilustracijom, dizajnom, kreiranjem suvenira i slikanjem.  Najčešće koristi tehniku akril na platnu ili drvetu, ali često eksperimentiše i sa drugim materijalima. Živi i radi u Herceg Novom.

- Pričam mediteransku storiju Jadrana, Boke Kotorske, Herceg Novog, jer je to moj svijet ispunjen vedrinom i bokeškim šarmom. Nemam savsen sluh, niti umijem da sviram, zato svoju muziku naslikam. Gitar Art u Herceg Novom za mene je prava inspiracija.

Vanja Berberović Šuberić – rođena 17. septembra u Kotoru.  Završila je Fakultet primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, smer primjenjena grafika i fotografija u klasi prof. Branka Nikolića. Imala je tri samostalne  i učestvovala na mnogim grupnim izložbama. Živi i radi u Herceg Novom.

Šta ima prirodnije od zvuka gitare odbijenih od vrelog kamena starog grada Herceg Novog? Zvuci zrikavaca i Gitar Art su jednostavno sastavni dio hercegnovskog zrelog ljeta!

 *Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".

Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

 

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar