15°C

Beograd

OSLONITE SE NA MINIMALIZAM I OČISTITE HAOS IZ ŽIVOTA: Poboljšajte svoju svakodnevicu uz ove male trikove!

Uklanjanjem viška stvari u vašem domu, možete poboljšati organizaciju i bolje organizovati vaš život! Pogledajte kako se to radi u 6 koraka.

Nemojte pasti u vrtlog konzumerizma. Red je lakše održavati nego stvoriti. Mislimo da to važi i za glavu. Oslobađanje od viška stvari može vas učiniti slobodnim i srećnim u isto vreme. Minimalizam koji ćete početi da praktikujete će vam omogućiti da slobodno odlučite o tome šta je i ko je oko vas. Ne samo da ćete uštedeti novac, nećete biti preplavljeni mnoštvom dužnosti i lakše ćete naći stvari koje vam zaista trebaju. Manje je bolje, počnite od glave!

Kladite se na manje, ograničite kupovinu! Pre svake kupovine razmislite o tome da li vam je zaista potreban predmet i koliko ćete ga koristiti u budućnosti.

Postavite sebi važno pitanje! Imajte na umu da minimalizam nije igra. Ne radi se o tome da imamo što manje i da radimo što je moguće manje, već da bismo imali onoliko koliko nam je potrebno, za aktivnosti koje nas čine srećnim. Zapitajte se da li je ova stvar zaista potrebna i kada ste je zadnji put koristili. Ako je već dugo u fioci, ali vam je teško da je bacite jer je nekad bila u opticaju, samo zahvalite na njenoj funkciji.

Mnoge žene kažu da nemaju šta da nose. Višak stvari u ormaru uzrokuje da izgubimo više vremena za izbor odeće, a dodatno oblačenjem odeće koja se ne uklapa izloženi smo smanjenju blagostanja i iritacije. Trik je u tome da imate samo stvari koje se uklapaju zajedno i koje volite. Ako niste nosili nešto godinu dana, nemojte se zavaravati da ćete ga i dalje nositi.

Ne kupujte hemiju! Ovo je još jedna zamka. Ne treba nam posebna tečnost za čišćenje podova, stakla, sudopera, itd. Za čišćenje su vam potrebno samo sirće i soda. Pomešajte vodu sa sodom ili sa sirćetom i imate gotov proizvod.

Kupite tečnosti za čišćenje od više litara! Da biste ograničili broj gelova za čišćenje i šampona koje kupujete, kupite 3-5 litara tečnosti jednom u neko vreme, a zatim ih sipajte u jedan plastični paket dizajniran posebno za to. Na ovaj način ćete ograničiti količinu ambalaže i nećete morati da kupujete kozmetiku tako često kao ranije. Pored toga, pokušajte da se kladite na eko tečnosti koje ne sadrže plastične čestice.

Očistite svoj sajber-svet! Mnogi ljudi zaboravljaju da na kompjuteru ili telefonu koji koriste na dnevnoj bazi, imaju višak beskorisnih veb stranica. Otkazivanje pretplate na stotine stranica na Facebook-u, praćenje desetina naloga na Twitter-u, Instagram-u, koji ne donose ništa u vaš život osetićete olakšanje. Glasine o životu poznatih ličnosti ili instagram profili mršavih instagramerki su više demotivator nego motivator. Kladite se na svoj zdrav razum!

Ženski Magazin
Foto:Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar