3°C

Beograd

NAČINI DA UPOTPUNOSTI UŽIVATE U GODIŠNJEM ODMORU!

Godišnji odmor nije toliko česta pojava i upravo zbog toga je važno da tu svojevrsnu priliku za odmor, koja vam se pruža dva puta godišnje, iskoristitie na najbolji mogući način. Zaista je bitno da te dve nedelje odmora iskoristite tako da preporodite svoj organizam, ali i psihu, da otputujete, izolujete se od gužve, odmorite mozak i saberete misli, ali i posvetite neko vreme svom zdravlju.

Tokom ovog odmora potrudite se da svom telu i umu pružite potpuni ugođaj:

1. Hranite se zdravo

Hrana koju jedemo u mnogome utiče na to kakav će nam dan biti i koliko ćemo energije imati tokom njega. Zato je važno da u vreme odmora sebi priredite svojevrsan detox organizma, očistite se od toksina i jedete što više svežeg voća i povrća, jer vam teška hrana neće prijati tokom toplih letnjih dana. Zdrava ishrana bogata vitaminima okrepiće vas i daće dodatnu energiju vašem organizmu, kako biste se nakon odmora na posao vratili puni elana.

2. Rasteretite svoje misli

Iskoristite dane odmora za beg od svakodnevice i priuštite svom umu zasluženi odmor. Oslobodite svoje misli od brige i stresa, provodite vreme u prirodi i opustite se, kako biste povratili neophodnu mentalnu snagu. Detoksikaciju tela, najbolje je ispratiti detoksikacijom uma, kako bi frfresh organizma bio potpun.

3. Akrivirajte se

Bilo da je reč o svakodnevnom plivanju i dugim šetnjama, kada ste na moru, ili porodičnoj vožnji bicikle u prirodi, bitno je da sada kada ste na odmoru izdvojite malo vremena za rekreaciju, jer je to jedinstvena prilika da spojite zdravo i zabavno u jednom danu i pozitivno utičete na zdravstevno stanje organizma, što je veoma važno, s obzirom na sedelački način života koji vodimo.

4. Zabavite se

Pronađite vreme za zabavu sa voljenom osobom, sa članovima porodice i najbližim prijateljima. Izađite u grad ili organizujte veliku žurku u svome dvorištu, napravite movie night ili pozovite svoje prijatelje na večeru, jer napokon imate vremena da im posvetite svoju pažnju.

Iskoristite ovaj odnor kao svojevrsni preporod duše i tela i na posao se nakon dve nedelje vratite sveži i odmorni i puni elana za nove poslovne pobede.

Izvor: Lepota i Zdravlje
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar