16°C

Beograd

DA LI STE ZNALI? Ovo su najčudnije navike Kineza! (FOTO)Izdvajamo deset najčudnijih navika Kineza, neke bismo mogli i pokupiti (a neke ni u ludilu).

Da, policija u Kini nema pse (možda zato što ih sve pojedu), ali zato koriste guske. One imaju super vid, a i prilično su agresivne, pa su popularna alternativa psima čuvarima... Da je Kina puna svakojakih čudnih pojava, pisali smo nebrojeno puta. O ovome još nismo. Pa ako dosad niste mislili da su Kinezi u mnogo čemu malo bizarni, sad hoćete.

10. Ako ste dete u Kini možete obaviti nuždu bilo gde

Mali Kinezi imaju posebnu vrstu pantalona, koja im omogućava da lakše obave veliku nuždu. Učestala je pojava da majke drže dete iznad kanti za smeće, a pantalone, zahvaljujući rupi na zadnjici, ne moraju ni skinuti. Zanimljiv prizor.

9. Policijske guske

Da, policija u Kini nema pse (možda zato što ih sve pojedu), ali zato koriste guske. One imaju super vid, a i prilično su agresivne, pa su popularna alternativa psima čuvarima.

8. Vraćanje devičanstva

Vrlo popularno među Kineskinjama. Pre braka podvrgavaju se operaciji kako bi neke stvari vratile na svoje mesto.

7. Pidžame

Ne da vam se presvlačiti u odeću? U Šangaju nećete izgledati čudno ako na ručak ili plac odete u pidžami. Tamo je to novi trend.

6. Poreklo fudbala: Kina

Navodno je fudbal nastao u Kini. Tamo postoji igra cuju, koja bukvalno znači udariti loptu nogom. Bila je prilično popularna kojih 200-tinjak godina pre i posle nove ere. Proširila se na Vijetnam, Koreju i Japan, a danas je svugde poznata kao fudbal.

5. Dobijanje imena dece

Kod nas deca dobivaju imena po likovima iz sapunica, a u Kini po Olimpijskim igrama. Aoyun je često ime u Kini, a znači Olimpijske igre.

4. Zanimljivo kuvana jaja

Ako vam se želudac malo dizao kad smo pisali o stogodišnjim jajima, to nije bilo ništa. Kinezi jedu i jaja kuvana u urinu. Način pripreme: jaja se ceo dan kuvaju u urinu dečaka mlađih od 10 godina. Po kineskoj medicini, donosi brojne zdravstvene dobrobiti, kao bolju cirkulaciju. Mi ne bismo probali.

3. Svi na godišnji idu istovremeno

Za vreme kineske nove godine 3,7 milliona Kineza uzima godišnji i putuje.

2. Izbegavanje saobraćaja

Ovo bismo i mi mogli pokupiti. Ako zapnete negde u saobraćaju, motociklist dođe da vas pokupi i odveze na željenu destinaciju. Takođe, sa motociklistom stiže i neko ko će čekati da se gužva raščisti u autu umesto vas.

1. Njima ne treba Živi zid

Stanovnici Kine nikada ne teraju iz svojih domova, čak i ako se celo područje oko njih ponovo izgrađuje. Graditelji moraju graditi oko kuća čiji su stanovnici odbili napustiti svoj posed.

Izvor:opusteno.rs
Foto:Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar