3°C

Beograd

ZDRAVO JE PLAKATI: Naučno je dokazano!

Da li plačete na tužne scene u filmovima ili se pravite jaki? Ako ne pustite nijednu suzu, znajte da su emotivci srećniji od vas.

Emotivci su srećniji od drugih ljudih, to je pokazalo holandsko istraživanje u kojem su ispitanici gledali filmove Život je lep i Hachiko: Priča o psu, a oba se kotiraju visoko prema broju prolivenih suza. Nešto više od 50 procenata ispitanika plakalo je tokom gledanja odabranih filmova. Učesnici istraživanja odmah su po završetku filma upitani kako se osećaju, zatim ponovo nakon 20 minuta, pa opet nakon 90 minuta.

Raspoloženje osoba koje nisu plakale nije se promenilo ni odmah nakon filma, ni posle nekog vremena. „Plačljivci“ su se loše osećali odmah po završetku filma, ali se njihovo raspoloženje vratilo u normalu već nakon 20 minuta, a nakon 90 minuta njihovo raspoloženje bilo je bolje nego pre gledanja filma!

Čini se kako plakanje deluje kao emocionalni čistač, zaključili su istraživači, i da može da popravi raspoloženje. Sledeći put u bioskop ponesite paketić maramica i bez stida pustite suzu.

Govori o vama i kada ne pričate: evo kako oblik usana otkriva vaš karakter

Mala usta imaju velikodušne i dobroćudne osobe, a velika otkrivaju ambicioznu prirodu, tvrde psihilozi.

Oni smatraju da oblik i punoća usana, naravno onih koje je priroda podarila, ukazuju na određene crte karaktera.

Stoga, ukoliko želite da saznate šta vaše usne poručuju o vama, uzmite ogledalo u ruke i proverite koliko sebe zaista poznajete.

Izvor; Stil.rs
Foto. Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar