3°C

Beograd

Photo: Instragam/printscreen

Izvor: Informer.rs

POBEDITE PSIHIČKU ISCRPLJENOST:Metode čuvenih psihologa koje popravljaju raspoloženje za tren!

Sebi jedno ne smete nikad da dozvolite, da se osećate loše i emotivno prazno, naročito zbog nekih stvari koje mogu da se promene već sutra.

Sasvim je normalno da nam je ponekad energija smanjena i da nismo uvek u baš najboljem raspoloženju, ali dobra vest je da to možemo da preokrenemo za samo nekoliko trenutaka.

Vežbe čuvenih psihologa nas uče kako da za tren izađemo iz minus faze i povratimo osmeh na lice.

Radite ono što vas raduje

Dozvolite da ugodite sebi. Udobno se smestite i pročitajte nekoliko stranica knjige ili pogledajte omiljenu seriju ili film ili bilo šta drugo u čemu uživate. Ovo kratko posvećivanje sebi zaista ima pozitivne efekte na raspoloženje.

Razbistrite misli

Šetnja je idealan način za čišcenje misli i izbacivanje nakupljenog stresa.

Niste dužni da pristajete na sve

Sasvim je u redu odbiti nekoga i uraditi po svom. Ukoliko se trudimo da svima ugodimo to na kraju rezultira nakupljenim besom i frustracijom. Ako vam se ne ide na tu kafu sa prijateljicom sasvim je u redu reći da biste radije dan proveli u kuci. Ako neko od vas traži neku uslugu, niste dužni da mu je i pružite ukoliko to ne želite samo da ne biste razočarali osobu preko puta vas.

Dužni ste jedino da ne razočarate sami sebe.

Smeh od srca

Smeh je lekovit, a samo 5 minuta smeha iz srca može da popravi raspoloženje. Kada vas savlada stres i tuga, pronađite neku komediju i započnite terapiju.

Budite u društvu ljudi koje cenite

Ovo je jedan od načina da se napunite zalihama pozitivne energije. Samo nekoliko minuta sa osobom koja nas ceni i sa čije strane osećamo ljubav i podršku je lekovito. 

Prestanite da se upoređujete sa drugima

Ukoliko imate tu naviku prekinite je još ovog trenutka. Život postaje pozitivniji kad shvatite da ste najbolji i jedinstveni upravo onakvi kakvi ste sa svim manama i vrlinama. 

Meditacija

Ukoliko ništa od gore navedenog ne daje rezultate, meditacija će sigurno uroditi plodom. Svi psiholozi preporučuju ovaj vid opuštanja. 15 minuta dnevno će transformisati vaše raspoloženje bez sumnje.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti