6°C

Beograd

Photo: Arhiva/Facebook, Instagram

Izvor: Stil.kurir.rs

APOTEKA KOJA LEČI DUŠU: Na ovom neobičnom mestu će vam umesto leka prepisati pesmu!

Stres, slomljeno srce ili iscrpljenosti, sve se to leči na ovom jedinstvenom mestu na svetu.

U malom britanskom gradu Šorpšajeru pesnikinja Debora Alma odlučila je da otvori pesničku apoteku, jer veruje da u slučaju duševnih problema nijedan lek nije ni do kolena – pesmi. Njena apoteka izdaje pesme na recept, piše nationalgeographic.rs

IDILIČNA OSTRVA KOJA TURISTI OBOŽAVAJU: Ovo je jedna od najneobičnijih plaža na svetu!

Ona je godinama obilazila škole i brojne događaje gde je ljudima prepisivala pesme, ali je rešila da se stacionira na jednom mestu i otvori pravu apoteku koja leči dušu. Na ovaj korak se odlučila uz podršku svog partnera, takođe pesnika Džejsona Šerdoma.

U apoteci knjige je organizovala prema raspoloženjima, tačnije emocionalnim problemima protiv kojih pomažu, poput stresa, slomljenog srca ili iscrpljenosti.

U apoteci nudi i poetske konsultacije, na kojima "pacijentima" postavlja pažljivo osmišljena pitanja pa im kao lek – prepisuje pesmu, a njena ideja je zasad naišla na odlične kritike meštana malog britanskog grada.

- Mislim da je posebna vrsta veštine izabrati pravu pesmu za neku osobu nakon što s njom porazgovarate i malo je upoznate - rekla je Alma.

Nakon dugogodišnjeg rada sa ljudima koji pate od demencije je rešila da se upusti u ovajprojekat. Ona kaže da su tim ljudima, upravo pesme pomagale u poboljšanju zdravstvenog stanja.

- Primetila sam kako poezija može sasvim promeniti nečije raspoloženje i kako ljudi odjednom počnu jako pažljivo da slušaju - kaže ona.


PROČITAJTE JOŠ

EKSKLUZIVNO! UZMEMIRAVAJUĆI VIDEO! Ovako je pao i eksplodirao helikopter Kobija Brajanta (VIDEO)

KOBI I ĐIJANA Devojčica koja je u stopu pratila pratila oca (GALERIJA, VIDEO)

KOBIJEVO OPROŠTAJNO PISMO: Moje telo zna da je vreme za oproštaj (VIDEO)

STIŽU KINEZI IZ VUHUANA Turisti iz zaraženog područja danas u Beogradu

NAJMLAĐA ŽRTVA KORONA VIRUSA: Preminula devetomesečna beba!

PROGNOZA ZA NAREDNU NEDELJU: Neočekivani obrt sredinom nedelje!

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti