11°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Glossy.rs

NE DOZVOLITE DA VAS KARANTIN DOVEDE DO NEŽELJENOG STANJA: Sve vas vuče do frižidera?

U Srbiji je uvedeno vanredno stanje, kao i policijski čas od 17 do 5 sati zbog pandemije virus korona.

Svi manje ili više često osećamo nemir, anksioznost, strah. Kada tome dodate i smanjene društvene kontakte zbog izolacije, jasno je da ovaj period neizvesnosti i osamljenosti mnoge vodi u pogrešne obrasce ponašanja.

Mnogi od nas do sada nisu ni shvatali u potpunosti koliko nam znači rutina koju smo izgradili, koliko nam je bitno da nam dan ima neki okvir i koliko nam čak i najbeznačajnija interakcija sa ljudima doprinosi mentalnom zdravlju.

Strašne brojke i informacije naviru sa svih strana, ne možete da se vidite sa svojim prijateljima, ne možete da odete do radnje a da nakon toga pola sata ne provedete u potunoj dezinfekciji, konstantno pod stresom - mnogi ljudi zbog ovoga žale se da su u depresiji ili na ivici depresije.

SVE O KORONI

STIGLO DESET TONA POMOĆI: Emirati nisu štedeli! U Beograd sleteo avion pun zaštitnih sredstava

HAPPYBSC VODIČ ZA KUPOVINU MASKI: Nekada 25 dinara, a danas...

SVE JE SPREMNO: Danas prijem prvih pacijenata na Sajmu

MOĆNO I JEFTINO SREDSTVO ZA DEZINFEKCIJU: Jače od alkohola i aspesola, a možete ga naći u prodaji

KORONA DONELA I NOVA PRAVILA ZA SAHRANE: Ovo je pravilnik za poslednji ispraćaj najmilijih

TESTO SVAKI DAN

Pastu je lako spremiti, uvek je ukusna i puna ugljenih hidrata koji nam makar na trenutak podignu raspoloženje. Ali oduprite se tom porivu - sada zaista nema izgovora da ne eksperimentišete u kuhinji. Sve te zdrave recepte koje ste čuvali znajući duboko u sebi da ih nećete spremiti jer nemate vremena sada zapravo možete da pripremite. Vreme će vam proći brže, uvrstićete nov recept u svoju ličnu kolekciju i osećaćete se bolje kada završite sa jelom. Testo i slatkiše ostavite kao nagradu jednom nedeljno kako se posle izolacije ne biste gorko kajali.

IZ SEDEĆEG U LEŽEĆI POLOŽAJ PA SUTRA ISTO

Možda je i prijalo prva dva dana, ali sada je već svima jasno da je nemoguće ovako provesti svaki dan izolacije. Fizička aktivnost nije nužno vezana samo za teretane - postoji gomila vrlo pristojnih treninga koje možete da uradite i kod kuće.

NARUČIVANJE SVEGA

Mnogi od nas kupovinom leče frustracije i tugu, a tehnologija nam je omogućila da čak i u izolaciji možemo da se odamo tom poroku jer će paket stići na kućnu adresu. Zato dobro procenite da li vam nešto zaista treba ili naručujete iz dosade. Sada imate vremena da sebi postavite takvo pitanje i nemate nikakav izgovor za impulsivnu kupovinu - svo vreme ovog sveta je pred vama da razmislite da li ćete zaista kliknuti na to dugmence.

PROČITAJTE JOŠ

NEMA POVRAĆAJA NOVCA ZA OTKAZANA PUTOVANJA: Srbi uplatili oko 100.000 aranžmana

JEZIVA PORODIČNA TRAGEDIJA U NIŠU: Ubio suprugu (52), telo zamotao u tepih, SAKRIO U PODRUM, pa PRESUDIO SEBI!

POBEDITE USAMLJENOST I LETARGIJU: Morate brinuti o PSIHIČKOM ZDRAVLJU u KARANTINU!

ČUVAJTE SE! LOPOVI RADE PUNOM PAROM: Građani dobijaju opasne lažne poruke na mobilnim telefonima!

ČITANJE SVIH INFORMACIJA O PANDEMIJI

Pored toga što previše vremena provodimo uopšte ispred ekrana, drugi problem je što većina nas upija sve moguće informacije o virusu Covid-19. To može samo da doprinese anksioznosti i strahu. Izaberite jedan do dva izvora iz kojih ćete se informisati, a ostatak dana provedite u nečemu drugom. Psiholog i psihoterapeut Sanja Bjelac kazala je na veb konferenciji za pacijente "Tu smo" da ova joj se najviše javljaju koji nisu imali nikakva oboljenja, ni maligna ni dijagnostikovane psihijatrijske bolesti.

RAD IZ KREVETA

Rad od kuće svima deluje kao bajka - dok ne shvate da već danima nisu obukli ništa osim pidžame. Da biste sebe motivisali, a i da biste se osećali bolje i sprečili se da se posle završenog posla okrenete na drugu stranu u krevetu, najbolje bi bilo da ustanete u isto vreme kao i da idete u kancelariju, spremite se, obučete i sednete za sto. Tako ćete moći da se mentalno i fizički odvojite od posla kada ga završite.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar