30°C

Beograd

Photo: youtube

Izvor: Klix.ba

PIRAMIDE NE POSTOJE SAMO U EGIPTU! Bračni par iz Rusije sagradio piramidu u dvorištu, 19 puta manja od one u Gizi! (VIDEO)

Ruski bračni par Andrej i Viktorija Vakhruševa odlučili su da sagrade prave piramide na svom imanju u selu Istinka pored Sankt Peterburga po uzoru na one egipatske u Gizi.

Vintidž njuz piše da su komšije bile iznenađene kada su videle završetak ovog projekta, a ovaj bračni par je oduvek bio fasciniran civilizacijom drevnog Egipta.

SVE O KORONI

Oglasila se medicinska sestra iz Novog Pazara: OVO JE PRAVA ISTINA O INFUZIJI ZA DETE ISPRED BOLNICE!

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Još ŠEST osoba preminulo, 92 na respiratorima!

DR STEVANOVIĆ UPOZORIO: Sve više MLAĐIH pacijenata, tok bolesti NEPREDVIDIV!

OGLASIO SE ČEDOMIR JOVANOVIĆ IZ BOLNICE: Premoren sam, ali borim se! (FOTO)

NOVO UPOZORENJE EPIDEMIOLOGA KONA: Za tri dana udar u Beogradu, moramo da poštujemo mere

Andrej i Viktorija su nekoliko puta posetili Gizu kako bi svojim očima videli poznate monumentalne piramide. Po povratku u svoj zavičaj odlučili su u vlastitom dvorištu da napreve kopiju najveće Keopsove piramide, naravno, manjih dimenzija i to je bilo pre godinu.

Sada se u njihovom dvorištu nalazi piramida visine devet metara sa stranama dužine 13 metara.

Kompletan materijal upotrebljen za njenu izgradnju je pre svega beton težak čak 400 tona. Enterijer piramide još nije do kraja uređen, ali i sada je dovoljno interesantan posetiocima koji su spremni da plate 50 dolara kako bi proveli vreme u njenim odajama i meditirali.

Kao i njen pandan u Gizi i ova je 19 puta manja piramida i delimično se nalazi ispod nivoa zemlje (devet metara), a u njoj je takođe smešten jedan sarkofag.

Andrej i Viktorija posle završetka svoje piramide ne planiraju da stanu. Oni, naime, već sada prave nacrt za egipatski hram u svom dvorištu koji će tunelom biti povezan s piramidom.

Njihov prvi komšija Aleksandr Pustošinskij, opisao ih je kao "dobre komšije"i da je njihov neobičan postupak inspirativan za sve ljude iz sela.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar

Povezane vesti