1°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen

Izvor: Kurir.rs

BORBA PROTIV SOCIJALNE DISTANCE NA NEOBIČAN NAČIN: Zagrlite drvo

Ne možete da zagrlite prijatelje i porodicu ovih dana? Zagrlite drvo umesto toga.

To je poruka koju izraelska uprava za prirodu i parkove širi društvenim medijima kako bi pokušala da pomogne ljudima da prevaziđu osećaj odvojenosti koji mogu da donesu koronavirusna pravila o socijalnoj distanci.

- U ovom neprijatnom periodu, ljudima širom sveta preporučujemo da izađu u prirodu, duboko udahnu, zagrle stablo, iskažu ljubav i steknu ljubav - rekao je Orit Stajnfild, direktor marketinga u Nacionalnom parku Apolonia.

U parku, oko 15 km severno od Tel Aviva, drvoseče poput Barbare Grant poslušale su savete tokom obilaska koju je priredila Agencija.

KORONA U SRBIJI

UŽIVO! KORONA PRESEK! Brnabić: Broja novozaraženih je 279, a broj preminulih je 12 !(VIDEO)

NOVO ŽARIŠTE u Srbiji: Pacijenti sa TEŠKOM KLINIČKOM SLIKOM neprestano pristižu!

.- Najosnovnija ljudska potreba je za vezom, za dodirom, zagrljajem -  rekla je, žaleći što, iz zdravstvenih razloga, ne može zagrliti svoje unuke.

- Ovih dana ne zagrljujemo previše ljudi - ni našu decu, ni unuke - i zagrliti drvo je prilično lepa stvar -  kaže Moše Hazan.

Nakon što je u maju poravnao krivu infekcije koronavirusom, Izrael je tokom novih nekoliko nedelja doživeo skok u novim slučajevima.

Zaštitne maske su obavezne na otvorenom, a Izraelcima se savetuje izbegavanje bliskog fizičkog kontakta sa starijim rođacima, pri posetama domovima za negu koji se održavaju samo na otvorenom.

Izraelska kampanja zagrljaja drveća sledi sličan poduhvat koji je u aprilu pokrenula islandska služba za šumarstvo.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti