24°C

Beograd

Photo: instagram

Izvor: HappyBSC

PROVALJEN! UHAPŠEN POZNATI INFLUENSER Hvalio se raskošnim životom, a iza svega se krile prevare! (VIDEO, GALERIJA)

Influenser, koji se Instagramu hvalio raskošnim životom u privatnim avionima, luksuznim automobila i skupom odećom, uhapšen je posle hvalisanja.

Ramon Abas, predstavljajući se kao Ray Hushpuppi, svoje višemilionske pratioce na društvenoj mreži često je “častio” fotografijama života na visokoj nozi. Noseći isključivo markiranu garderobu poznatih dizajnera "Guči", "Versaće" ili "Fendi" i živeći po lukuznim hotelima, privlačio je pažnju velikog broja ljudi, kojima se predstavljao kao trgovac nekretninama. Vremenom se, međutim, ispostavilo da je u pitanju obični prevarant.

Privukao je pažnju i istražnih organa, pa je uhapšen u Dubaiju, pa je poslat na suđenje u Sjedinjene Američke Države. Tužilaštvo smatra da je Abas bio deo globalne kriminalne mreže koja se bavila pranjem novca. Uz to je ovaj “influenser”, tvrdi se, pokušao da ukrade 124 miliona dolara od jednog engleskog fudbalskog kluba iz Premier lige. Uz njega, uhapšeno je još jedanaest osoba, a svi zajedno stekli su novačanu korist od oko 41 miliona dolara, posedovali su 13 luksuznih automobile čija se vrednost procenjuje na oko 6,8 miliona dolara i druge skupocene stvari, piše CNN.

Abasov advokat hapšenje nazvao je otmicom. Njegovom klijentu, u slučaju osude, preti do 20 godina zatvora.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar

Povezane vesti