25°C

Beograd

Photo: Pixabay.com/Printscreen

Izvor: Blic.rs

VOLITE KAFU?! Evo šta je pokazalo najnovije istraživanje

Volite kafu i često na kraju dana shvatite da ste preterali?

Ako spadate u ovu grupu, imamo dobre vesti za vas: još jedno istraživanje dokazalo je kako ta naizgled "loša" navika može biti dobra za vaše zdravlje.

Članak o povezanosti pijenja kafe sa smrtnošću objavljen je u časopisu Journal of American Medical Association (JAMA). U članku se pominju dodatni dokazi da ispijanje kafe može biti deo zdrave prehrane i pruža potporu ljudima koji piju kafu - posebno u pogledu smrtnosti, prenose Nezavisne.

Istraživači su pregledali više od 500.000 ljudi starosti od 38 do 73 godine u Velikoj Britaniji, od kojih je 380.000 pilo kafu.

Njihov je cilj bio da prouče veze između ispijanja kafe i smrtnosti na osnovu toga koliko dobro ljudsko telo može apsorbirati kofein.

Rezultati će iznenaditi čak i najveće ljubitelje kafe: otkrili su da je kafa obrnuto povezana sa smrtnošću među ljudima koji su pili 1 do 8 ili više šoljica kafe dnevno, čak i za one čija su tela sporije apsorbirala kofein.

To uključuje tursku, instant i kafu bez kofeina, što je zanimljiv podatak.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti