13°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Happy BSC

OVE STVARI unose NEGATIVNU energija u vaš dom!

Primećujete da vas, čim uđete u kuću, preplavi negativna energija?

A imate utisak i da je nedostaje harmonija?

Stručnjaci smatraju da bi, prema Feng shui-ju, trebalo da izbegavate neke stvari u kući.

Napravite male promene i videćete da mogu da vam donesu pozitivnu energiju i napredak.

PROČITAJTE JOŠ

VUČIĆ PORUČUJE: Destabilizaciju Crne Gore izazvali su njeni političari

APRIL NASTAVLJA DA SE LJUTI: Sneg, vetar i KIŠA!

JOKIĆ SJAJAN: Još jedna fantastična partija i 47 poena!

Mi vrlo često nismo svesni da nam određeni predmeti “kradu” pozitivnu energiju, a da bi u vašoj kući zavladao mir, rešite se sledećih šest stvari:

1. Okrnjeni tanjiri, šolje, činije


Ovakvo posuđe donosi lošu energiju onome ko ga koristi, tvrde Feng shui stručnjaci. Bolje kupite najjeftiniji novi komplet posuđa nego da koristite skup, ali oštećen. Korišćenje ovakvog posuđa može da utiče na karijeru ili finansije.

2. Prazne posudice za so, ili šećer

Svima se dešava da ostanu bez zaliha namirnica koje koristimo svakodnevno. Međutim, nikada ne bi trebalo da dopustite da posudice u kojima držite šećer i so budu potpuno prazne. Police sa praznim posudicama u kuhinji utiču na sreću i harmoniju u porodici.

3. Gomila starih novina, časopisa, papira i knjiga

Novine bacite u kantu za smeće čim ih pročitate, savetuju Feng shui stručnjaci. Ukoliko skupljate časopise ili knjige, čuvajte ih na policama, a ne na podu ili u uglu sobe. Razbacani po prostoru, ovi predmeti će vam doneti lošu energiju.

4. Cipele ispred vrata


Bez obzira na to da li su poređane ispred spavaće, ili bilo koje druge sobe, ovi predmeti su pravi energetski vampiri pogotovo ako su prljave.

Ormarić za cipele ili neko drugo mesto za vašu obuću će vaš dom ispuniti pozitivnom umesto negativnom energijom.

5. Prljava odeća u uglu sobe


Ovo je jedna od važnijih stvari na koju Feng shui stručnjaci upozoravaju. Možda je najlakše baciti prljavu odeću na pod, ili u ugao sobe, ali treba da znate da na tom mestu nestaje i sva pozitivna energija iz kuće. Trebalo bi da imamo mali prostor gde ćemo odlagati prljavu odeću za pranje, kao što je kora za prljav veš.

6. Mesto za sedenje ili spavanje ispod drvene grede


Drvene grede su jedan od omiljenih dizajnerskih elemenata koji rado i često viđamo u domovima. Međutim, ukoliko postavite kauč ili krevet ispod ovog detalja znajte da su otrovne strele negativne energije usmerene prema vama, objašnjavaju Feng shui stručnjaci. Dakle, kauč, ili krevet pomerite tako da se ne nalazite direktno ispod ograde.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar