13°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

NAUČNICI OTKRIVAJU: Tiranosaurusi nisu bili usamljeni grabljivci

Tiranosaurusi možda nisu bili usamljeni grabljivci kako se dugo verovalo, već su bili više društveni mesojedi poput vukova, otkrilo je novo istraživanje.

NAJVAŽNIJE VESTI:

ANTIĆ U "ĆIRILICI": Crna Gora je postala najveći izvoznik kriminala!

(UŽIVO) VUČIĆ O AKTUELNIM TEMAMA: Nemojte da komadate Srbiju, mi ne želimo da komadamo ni BiH ni Crnu Goru!

SEJAČ SMRTI! Pogled iz MiG-31 dok UNIŠTAVA NEPRIJATELJA! (VIDEO)

SJAJNE VESTI O KINESKOJ VAKCINI: U 93 odsto slučajeva nećete u bolnicu, broj smrtnih ishoda ZAPANJIO sve

PREMINUO SIN KOŠARKAŠKE LEGENDE: Uzrok smrti nepoznat

Paleontolozi su teoriju razvili tokom proučavanja masovnog mesta stradanja tiranosaurusa pronađenog pre sedam godina u Nacionalnom spomeniku Grand Sterkejs-Eskalante na jugu američke države Juta.

Koristeći geohemijsku analizu kostiju i stena, tim istraživača sa Univerziteta u Arkanzasu utvrdio je da su dinosaurusi uginuli i sahranjeni na istom mestu i da to nije rezultat ispiranja fosila sa više područja.

Kristi Kari Rodžers, profesorka biologije sa Koledža Mekalister, izjavila je da je ovo istraživanje dobar početak, ali da će biti potrebno više dokaza pre nego što se utvrdi da li su tiranosaurusi živeli u društvenoj grupi.

-Teško je biti toliko siguran da ovi podaci znače da su tiranosaurusi živeli zajedno u dobra vremena- rekla je Rodžersova.

-Moguće je da su ove životinje mogle da žive u blizini, a da nisu putovale zajedno u okviru društvene grupe i jednostavno su se okupljale oko sve manjih resursa kako su vremena postajala sve teža- dodala je ona.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar