16°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Espresso

Da li je sanjati zmiju zaista LOŠ ZNAK? Sva obrazloženja za pojavu ZMIJE u SNOVIMA na jednom mestu!

Zmija se uglavnom negativno shvata u raznim kulturama, ali i u psihologiji. U simbolici snova zmije najčešće nemaju dobro značenje i mnogi se pitaju šta znači sanjati zmije.

ZANIMAĆE VAS I OVO: 

TEK SADA! Kovaks danas isporučio prve vakcine Prištini!

NAJKONTROVERZNIJI PAR EVROPE: Petar i Zorka Karađorđević kroz bure istorijskih događaja!

JEDAN JE BOB MARLI: Četrdeset godina od smrti pionira i legende rege muzike!

Negativno shvatanje zmije možemo naći i u Svetom pismu, jer zmija je rekla Evi da pruži Adamu jabuku sa drveta znanja dobra i zla. A u Grčkoj mitologiji se spominje i čudovište zvano Meduza, žena koja umesto kose ima zmije. Dakle, ova životinja oduvek izaziva negativna osećanja, osećanja straha i nelagode.

Zmije se mogu sanjati u različitim situacijama i u svakoj od njih može postojati različito tumačenje, uglavnom se nigde ne tumači pozitivno. Evo na šta sve ukazuje vaša podsvest kada sanjate zmiju.

Šta znači sanjati zmije u kući?

Ako sanjate zmije u vašoj kući to prema sanovniku znači da neka osoba iz vaše porodice ili sa kojim živite predstavlja loše i toksično okruženje za vas.

Sa druge strane, to može značiti da neka osoba van kuće toliko negativno utiče na vas da ta negativna osećanja nosite sa sobom u kuću i ta osećanja prenosite na vaše ukućane.

Takođe, prema nekim tumačenjima sanjati zmije u kući ili na kućnom pragu može značiti da neka osoba koja se predstavlja kao prijatelj vašoj porodici, to, zapravo, nije. Zato vam preporučujemo da pazite kome van kuće pričate svoje probleme.

A ako sanjate zmije u tuđoj kući to može značiti da se vi u nekoj vama novoj situaciji osećate kao uljez. Recimo ako ste se preselili u nov grad ili našli nov posao.

Simbolika zmije u krevetu

Krevet u snovima obično predstavlja simbol za seksualnu bliskost sa nekom osobom, pa odgovor na pitanje šta znači sanjati zmije u krevetu znači da imate neke probleme seksualne prirode.

Značenje može biti povezano sa tim da li ste muško ili žensko. Zmija predstavlja mušku seksualnu energiju, te ako zmiju sanja žena to može značiti da se ona oseća seksualno ugroženo, a muškarac seksualno dominantno.

Još jedno značenje može biti da ne osećate bliskost sa svojim partnerom.

Sanjati zmiju otrovnicu

Zmija otrovnica budi još veći strah u ljudima od bilo koje druge vrste zmija, zato što su one izuzetno smrtonosne. Pitate se “šta znači sanjati zmiju otrovnicu”, evo odgovora.

Otrovna zmija znači da imate izrazito veliki strah od gubitka nečega, nečega što vam je izuzetno bitno i što veoma volite.

Drugo tumačenje je da neko pokušava da vas povredi i da ima zlu nameru prema vama. Pazite sa kim ste u kontaktu, ako ste svesni da vam neko zavidi i da je vaš neprijatelj prekinite svaki kontakt sa njim, da ne biste više hranili njegovu zlobu.

Šta znači sanjati ujed zmije?

Sanjati ujed zmije ima više tumačenja, sve zavisi od vaše konkretne situacije. Ovo može biti upozorenje za vas. Zmija je simbol za apoteku, te ujed zmije može predstavljati veće zdravstvene tegobe. Ako sumnjate na neku bolest, vaša podsvest vam poručuje da se pregledate što pre.

Sa druge strane, ujed zmije može ukazivati na emotivne rane koje još uvek nisu zarasle. Da bi se neka emotivna rana zacelila potrebno je da se udaljite od osoba koje vas povređuju, da se odmorite, posvetite sebi i svom psihičkom zdravlju.

Takođe, sanjati ujed zmije može značiti da vas neko uznemirava, a vi ništa ne preduzimate po tom pitanju. Muke iz stvarnog života se veoma često prenose i na snove. Vaša podsvest hoće da vam kaže da treba da obratite pažnju na teške događaje iz prošlosti.

U svakom slučaju ako se pitate šta znači ujed zmije, odgovori uglavnom upućuju na neku veliku neprijatnost koju vi uporno izbegavate da rešite.

San zmije sa dve glave

Zmija predstavlja neki problem, a zmija sa dve ili više glava znači da imate više velikih problema kojima treba da se posvetite. To mogu biti zdravlje i ljubav, karijera i zdravlje. Uglavnom predstavlja neki problem koji utiče na stubove života.

Zmija sa više glava može isto biti upozorenje sa kim se družite i kome otkrivate privatne informacije. Dvoglava zmija može predstavljati lažne prijatelje.

Zmija u vodi ukazuje na promene

Ako se pitate šta znači sanjati zmije u vodi, upozoravamo vas da vas u skorijem periodu očekuju velike promene. Na te promene nećete biti spremni i nećete znati šta da radite.

Vaša podsvest želi da vas pripremi na to šta će se desiti, zato budite oprezni.

Šta znači sanjati zmije u islamu?

Ni u islamskoj religiji sanjati zmiju nema pozitivnu konotaciju. Što je zmija veća, opasnija ili otrovnija to ima veće negativno značenje u vašem životu.Zmija je simbol za nevernike, bludnike, neprijatelje (koji se mogu predstavljati kao prijatelje), negativne i toksične ljude, dušmane, neprilike, probleme sa zdravljem. A ukoliko sanjate da ste sami zmija to može značiti da prezirete svoju religiju, kako kaže islamski tumač snova.

Šta kaže psihologija, da li je dobro sanjati zmiju?

Psihologija ima sličan stav kao i sva druga tumačenja zmija u snovima. Ako se pitate šta znači zmije, psihologija može imati dobru vest za vas, jer sanjati zmiju ne mora imati isključivo negativno značenje.

Sve zavisi od vašeg ličnog osećaja, ako san ne prate negativni osećaji, već se osećate prijato i sigurno, sanjati zmiju ne mora nužno biti loše predskazanje.

Obratite pažnju i na vaš stav prema toj zmiji, ali i prema drugim osobama koje se pojavljuju u vašem snu. Neprijatna osećanja uglavnom znače da potiskujete nešto, bilo da je u pitanju emocija, neprežaljena prošlost ili bežanje od problema.

Takođe, obratite pažnju i na to kako se zmija ponaša prema vama, da li želi da vas napadne, da li je zmija već mrtva, da li miroljubivo prolazi pored vas? Od toga zavisi i vaš stav prema problemima koje zmija može označavati.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar