9°C

Beograd

Photo: Youtube, Printscreen

Izvor: Novosti

IZDALI POD ZAKUP LEGAT KNEZA MILOŠA! Zbog propusta gradskih komisija, pet parcela JP "Ljubičevo" u Požarevcu našlo se u martu na licitaciji!

Jedna privatna firma na 15 godina zakupila je pet parcela ergele "Ljubičevo", legat kneza Miloša, kao obradivo zemljište! Zbog ove greške Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, traži da se sprovede disciplinski postupak protiv odgovornih gradskih službenika.

VAŽNO

I DANAS PROVERAVAJTE RAČUN! Nastavlja se isplata prvih 30 evra, evo ko će uskoro dobiti novac!

TU JE I DATUM DIJALOGA! Spremne teme za sastanak balkanskih lidera u Briselu, moguć razgovor o NON-PEJPERIMA

SUTRA O SVADBAMA, KONCERTIMA I MATURAMA: Krizni štab razmatra dalje popuštanje mera, ovo je uslov!

UHAPŠENA 4 MLADIĆA NA ZVEZDARI: Prodavali narkotike u napuštenoj kući, jedan drogu krio u ustima!

Reč je o parcelama površine više od sedam hektara, uz koje se nalaze i upravna zgrada, štale sa konjima i centralni padok (ograđen otvoren prostor ispred štala za šetnju konja).

Kako je došlo do toga da se zemljište legata kneza Miloša uopšte nađe na martovskoj licitaciji, a dato je na korišćenje JP "Ljubičevo", tek treba da se istraži.

PITANJA

SLUČAJ iz ergele "Ljubičevo" pokrenuo je više pitanja na koja bi odgovori tek trebalo da uslede. Glavna su: da li su parcele date na licitiranje slučajno ili namerno i šta će biti ukoliko Ministarstvo odbije obe žalbe i time potvrdi valjanost licitacije.

- Grešku smo uočili 12. aprila i odmah je Gradsko javno pravobranilaštvo podnelo žalbu resornom ministarstvu, što je dva dana kasnije učinilo i JP "Ljubičevo". S obzirom na to da ugovor sa zakupcem još nije potpisan, nadamo se pozitivnom odgovoru - rekao je gradonačelnik Pavlović na konferenciji za medije sazvane zbog spornog zakupa.

On je istakao da na poslovima licitacije rade dve gradske komisije. Jedna izrađuje program licitacije, a druga ga realizuje. Za program je Ministarstvo poljoprivrede dalo saglasnost 3. jula prošle godine, a 13. septembra usvojen je na sednici Skupštine grada.

PROČITAJTE JOŠ

DIVNA VEST ZA TURISTE: Od danas u Crnoj Gori besplatan PCR test za posetilace!

SVET U STRAHU: Izrael sprema invaziju na Gazu, ključna odluka danas!

URA I BEČIĆ PRIHVATAJU BIČ ZVANI SREBRENICA! Zločin u istočnoj Bosni ponovo zloupotrebljen za obračun u Skupštini Crne Gore

"50 METARA IZNAD ZEMLJE": Pevačica nije uspela da sakrije oduševljenje!

MINISTARSTVO: ČEKAMO DOKUMENTA

MINISTARSTVO poljoprivrede ne može da zna da li je na zemlji, koja je u vlasništvu države, legat ili ne. To je trebalo da zna lokalna samouprava gde se ono nalazi - kažu za "Novosti" u ovom ministarstvu.

- Reč je o poljoprivrednom zemljištu u državnoj svojini, kojim upravlja lokalna samouprava, a na to saglasnost daje Uprava za poljoprivredno zemljište. To zemljište je Godišnjim programom planirano za zakup, pa je sproveden postupak putem javnog nadmetanja. Tek kada je to završeno uložena je žalba. Očekuje se dostava podataka o parceli (jer u dokumentaciji ima i starog premera katastra), kao i ostale informacije, koja bi dale pravni osnov za izuzimanje od davanja u zakup. J. Su.

- Odgovorno tvrdim da ni ja, ni Gradsko veće, nemamo nikakvih dodirnih tačaka sa donošenjem i sprovođenjem tog programa. Za to su nadležne gradske komisije. LJut sam i razočaran što još od jula, niko od njih nije signalizirao da su parcele ergele ušle u program, niti nas je u postupku licitacije obavestio da postoje sporne parcele. Zato sam od načelnika Gradske uprave tražio da sprovede disciplinski postupak - rekao je gradonačelnik.

Naglasio je i da ovo nije prvi put da se nečije greške prenose na najvišu instancu, a njih konstantno prave neki pojedinci, koji više neće moći da se zaklanjaju iza vlasti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

 

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar