9°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: telegraf

AKO STE U JERUSALIMU, OVO MORATE POSETITI: Stara porodica krije tajnu!

Stari grad Jerusalima je mesto u kojem svaka stopa ima svoju ulogu u istoriji sveta, i gde god da zgazite nogom, osećate kako se energija prohujalih vremena uliva u vas. Crkva podignuta na mestu na kojem je Isus pogreben i vaskrsao, maslinjaci, vrt u koji je Juda doveo vojnike i u kojem je Bogorodica kasnije sahranjena i iz kojeg se vaznela na nebo...

VAŽNO:

VULIN: KO JE POKUŠAO DA UBIJE PREDSEDNIKA VUČIĆA - TAJ ĆE I ODGOVARATI! (VIDEO)

DAČIĆ: Inckov potez je iritantan i uperen protiv srpskog naroda

U Kragujevcu dvojica muškaraca uhapšena zbog droge

RADUJ SE SRBIJO! Milica Mandić donela prvo ZLATO našoj zemlji!

.. ostaci porušenog jevrejskog hrama ispod Hramovne gore na kojoj se u sjaju uzdiže islamska Kupola na steni. Porodične radnje koje istravaju vekovima. Jedna od njih vam pruža mogućnost da trajno ovekovečite svoju posetu Svetoj zemlji. Radi se o porodičnom tatu-šopu „Razuk ink” (Razzouk Ink) koji se nalazi nedaleko od porte Jafa.

Radnja je sama po sebi nova, u nju se tatu-šop uselio pre desetak godina, ali tradicija izrade tetovaža u koptskoj porodici Razuk, koja se prenosi s oca na sina, seže do vremena našeg kralja Milutina. Oko 1750. trajno su se naselili u Jerusalimu, ali su pre toga nekoliko vekova skoro svake godine o Vaskrsu dolazili iz Rgipta na hadžiluk i da bi crtali tetovaže sunarodnicima i drugim hrišćanima.

No i pre nego što su počeli da dolaze u Sveti grad, time su se bavili, u skladu s praksom koptskih hrišćana koji su počeli da se samoobeležavaju krstovima na unutrašnjoj strani ručnog zgloba ili podlaktice negde oko sedmog veka (čak i danas neke koptske crkve neće dopustiti da uđete u njih pre nego što pokažete znak raspoznavanja).

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar