5°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Tanjug

Doživotnim zatvorenicima u Danskoj biće zabranjene ljubavne veze

Golden Rose ad

 Zatvorenicima koji u danskim zatvorima služe doživotne kazne zatvora biće zabranjeno da ulaze u nove romantične veze kako bi se sprečio fenomen "obožavateljka kriminalaca".

Vlada Danske je predstavila novi zakon kojim će zatvorenicima koji služe doživotnu kaznu zatvora biti ograničeno kontaktiranje samo sa onima sa kojima su bili bliski prvih 10 godina služenja kazne.

PROČITAJTE JOŠ:  Austrija izdala poštansku marku izrađenu od FFP2 maski

Kako se navodi, ovaj zakon je usledio nakon otkrića da se 17-godišnja devojka zaljubila u ubicu Petera Madsena, osuđenog za brutalno ubistvo mlade novinarke Kim Val na svojoj podmornici, nakon što se ona ukrcala na nju da ga intervjuiše 10. avgusta 2017. godine.

Madsen je kasnije raskomadao njeno telo i bacio ga u more, a na doživotnu kaznu zatvora osuđen je 2018. godine.

Kamila Kurstein priznala je da se zaljubila u Madsena posle razmenjivanja pisma i razgovora telefonom sa njim, koji su trajali dve godine.

PROČITAJTE JOŠ:  TURSKA: Otkriven najstariji mozaik na svetu

Danski ministar pravde Nik Hekerup naveo je u saopštenju da se ovakvi odnosi "očigledno moraju prekinuti" i dodao da osuđeni kriminalci "ne bi trebali da budu u mogućnosti da koriste zatvore kao centre za sastanke ili medijske platforme za hvalisanje svojim zločinima".

-Videli smo odvratne primere poslednjih godina da su zatvorenici koji su počinili gnusne zločine kontaktirali mlade ljude kako bi zadobili njihovu simpatiju i pažnju- dodao je on.

Očekuje se da će nov zakon stupiti na snagu početkom naredne godine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Preporučeno iz iste kategorije

IZAZOV 30 DANA SREĆE: Svi koji su probali kažu da radi!

MISTERIOZNA "KUĆA LICA": NEREŠIV FENOMEN- Lica mrtvih se pojavljuju po zidovima! (VIDEO)

Danas se obeležava MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV SIROMAŠTVA

PRESLADAK JE: Žena otkrila kojih pet neobičnih stvari njen pas radi, pa napravila HIT snimak (VIDEO)

Golden Rose ad