21°C

Beograd

Photo: Shutterstock

Izvor: Objektiv

POPRAVITE DAN: Pet načina da se ORASPOLOŽITE tokom kišnih jesenjih dana

Izađite i prošetajte po kiši

PROČITAJTE JOŠ"PREVENCIJA JE KLJUČ SVEGA": Ginekolog Stefan Dugalić ekskluzivno za HAPPY BSC otkriva da li je strah od pandemije prisutan među trudnicama? (INTERVJU/FOTO)

Postoje ljudi koji ne vole kišne jesenje dane i u tom periodu se osećaju tužno i depresivno.

Činjenica je da vreme može uticati na ljude, ali na svakoga deluje drugačije.

Kako dolazi do promene godišnjih doba i promene klime, to se odražava na ljudsku psihu. 

Međutim, uvek možete nešto da uradite kako bise se oraspoložili i, na kraju, uživali u kiši.

PROČITAJTE JOŠ: Preminuo glumac Nenad Nenadović!

Izađite u prirodu

Prirodne i zelene površine su dobre za zdravlje ljudi, kako fizičko, tako i psihičko. Šetnja šumom ili uz jezero će vam povratiti potrebnu energiju i podići sumorno raspoloženje. Takođe, veliku ulogu ima i čist vazduh na psihičko stanje čoveka, pa kad god možete, iskoristite priliku da budete na svežem vazduhu.Plivajte

Plivanje definitivno nije rezervisano samo za leto. Iskoristite priliku da ovaj put posetite neki zatvoreni bazen, može vam biti i zanimljivo. Povedite društvo sa sobom i plivajte makar jedan sat jer ćete na taj način aktivirati mišiće, ali i izbaciti negativnu energiju iz sebe.

Kad god ima sunca, izađite

S obzirom da je jesen uglavnom okupana kišom, retko kada možemo “uhvatiti” poneki zrak sunca. Ipak, imajte na umu da su nam sunčevi zraci potrebni jer nas snabdevaju vitaminom D. Kad god primetite da je napolju sunčano, iskoristite priliku i izađite da prošetate.

Uzimajte vitamin D

Da biste imali dovoljno vitamina D u svom organizmu, pored izlaganja sunčevim zracima, možete uzimati i suplemente na bazi ovog vitamina. Vitamin D je potreban kako za fizičko, tako i za psihičko zdravlje, pa se posavetujte sa svojim lekarom oko terapije.

Vežbajte

Ne bi bilo loše da svako veče ili makar nekoliko puta nedeljno odlazite na trčanje. Takav vid rekreacije će prijati i onima koji inače nisu strastveni ljubitelji vežbanja i odlazaka u teretanu. To je još bolje jer nećete svoje slobodno vreme provoditi u zatvorenom prostoru.

 Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar