Izvor: Happy BSC
27.09.2021 u 08:57
0

Izbegavajte ove navike PONEDELJKOM

Da li je i vama teško da se svakog ponedeljka iznova motivišete kako biste bili što produktivniji tokom nove radne nedelje, a već ste počeli da odbrojavate vreme do sledećeg vikenda. Ako se povedemo onom izrekom da se po jutru dan poznaje, onda je jasno da će nam cela nedelja umnogome zavisiti od toga kako započnemo ponedeljak. Svaki početak, makar to bio i ovaj koji se svakih sedam dana iznova ponavlja, je važan i treba da se potrudimo da bude što bolji kako bi i naše raspoloženje bilo u skladu s tim. Stoga, u nastavku pročitajte koje navike treba da izbegavate ponedeljkom jer mogu da vam upropaste celu nedelju.

PROČITAJTE JOŠ: Jutarnjih navika za dan ispunjen energijom i ravniji stomak

Preskačate jutarnji trening

Iako ste revnosni u svojoj rutini vežbanja, baš ponedeljkom vas mrzi da se pokrenete, pa često odlučite da preskočite jutarnji trening. Ipak, ponedeljak je možda  i najvažniji dan za trening – daće vam dovoljno energije za svež početak dana, i bićete zadovoljni znajući da je baš tako počela vaša nova radna nedelja.

Niste napravili raspored treninga i obaveza za narednih sedam dana

Ukoliko u novu radnu nedelju ulazite bez ikakvog plana i nadate se da ćete u hodu rešavati sve obaveze, kao da ćete isto tako spontano naći vremena za druženje sa prijateljima, uglavnom se ta vaša ideja izjalovi. Ne kažemo da treba svaki svoj sat da isplanirate, ali okvirno koji dan vam je za trening, koji za nabavku, ili odlazak na kafu i u bioskop ili pozorište – sigurni smo da bi vam to olakšalo funkcionisanje.

Praktikujete da na pauzi za ručak jedete brzu hranu

Ne, nije nevažno – jer ako ste se baš ponedeljkom odlučili za brzu hranu, jer se niste dobro organizovali i poneli od kuće zdrav obrok, ogromna je šansa da ćete to učiniti i u utorak, sredu itd, što svakako nije mudar izbor za vašu liniju.

PROČITAJTE JOŠ:U LJUBAVI NIJE SVE DOZVOLJENO: Zašto me povređuju oni koje volim! ?

Popili ste dve kafe pre doručka

Verujemo da vam je potrebna dupla doza kofeina za razbuđivanje posle vikenda, ali čak ni jedna kafa pre nego što ste doručkovali nije preporučljiva, a kamoli dve. Jedino što ćete postići ako praktikujete ovu lošu naviku jeste povišen nivo hormona stresa, a to je poslednje što želite

U svakom slučaju, na vama je da se potrudite da ponedeljak učinite najboljim mogućim početkom svoje nove sedmodnevne avanture koja se zove radna nedelja!

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter