1°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: tanjug

OVO JE NAJSKUPLJI TOALET PAPIR NA SVETU: Simbol prestiža i luksuza!

 Japanski toalet papir Hanebišo proizvođača je godinama u modi! Kako papir može biti u modi, sigurno se pitate? Jednostavno, on je simbol prestiža i svojim izgledom krasi toalete bogatih i moćnih. Jedna rolna ovog finog papira košta oko 17 dolara. Poseban je po načinu proizvodnje ali i po amabalaži. Pakuje se u dekorativne kutije obložene srebrnom folijom.

PROČITAJTE JOŠ: NEVEROVATNO! Ova bića imaju bolje pamćenje od čoveka!

Hanebišo toalet papir je najskuplji na svetu. Zbog svoje prefinjene strukture i specijalnog dizajna, pravi se samo 150 rolni dnevno. Svaka rolna se izrađuje sa dosta truda i posvećenosti. Oni koji ga koriste smatraju da vredi svaki dolar. Dodir je mek poput svile i neverovatno upija tečnost. 

PROČITAJTE JOŠ:  NEVEROVATNO! GRINJE-neobični istorijski svedoci

Proizvodi se u Japanu od najfinije celuloze uvezene iz Kanade. U procesu proizvodnje koristi se i voda iz najčistije japanske reke Jodo. Svaka rolna je specijalno dekorisana te predstavlja pravo malo remek-delo. Proizvedena rolna papira se potom šalje predsedniku kompanije lično, koji ima decenijsku praksu u osenjivanju kvaliteta. 

Zvanični sajt kompanije tvrdi da je ovaj toalet papir najmekši i najlepše dizajnirani na svetu. Kompanija je čak poklonila i jedno specijalno pakovanje ovog proizvoda i samom japanskom caru. 

 Zašli smo po beogradskim pijacima i marketima i raspitali se da li bi iko izdvojio par hiljada dinara za luksuzno pakovanje toalet papira?

Neki su nam rekli da bi ga svakako probali da imaju novca, neki pak  misle da su to snobovske budalaštine. Mnogi  su isključivi i kupuju samo one sa „ukusom“ ( tako nam je rekla jedna baka),  odnosno sa mirisnom aromom kamilice, breskve, cveća...

Jedan od kupaca nam je savetovao da nikako ne kupujemo one koje liče na šmirglu, makar nam prodavci  davali džabe. Jedan duhoviti deka nam je rekao:

-Najbolji vam je onaj papir kroz koji ne može prst da prođe!

Sve u svemu, u Srbiji se najbolje prodaju oni toalet papiri  koji imaju uže kartonske koture, reljefniji (bolje se briše), jednobojni (da se ne preslikava cvetić npr.) i višeslojni (duže traje). Za efekat svile niko i ne haje. 

Istorija toalet papira: 

Smatra se da su ga izumeli Kinezi još u 1.veku nove ere. Vladari kineskih dinastija izričito su tražili da se za njihove potrebe naprave veoma mekani papirni listići koji će biti prijatni na dodir. U to vreme, Evropljani su se brisali lišćem, travom, senom,  a samo ponekad prali vodom! Amerikanci su se do devetnaestog veka brisali novinskom hartijom. Upravo taj podatak izneo je u novine čovek koji je pokrenuo sopstvenu proizvodnju toalet papira. Lukavi proizvođač izjavio je za najčitanije dnevne vesti da upotreba novinske hartije izaziva hemoroide i druge bolesti. Nikome više nije palo na pamet da „reciklira“ novosti. Ubrzo se cela Amerika brisala baš njegovim papirom!

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad