Izvor: kurir
13.10.2021 u 08:57
0

Kako da se naspavate za 4 sata

Prema naučnicima, pet sati sna dovoljno je da se telo čoveka okrepi, ojača i dobije novu snagu. Ali da biste se naspavali za 4-5 sati, morate slediti niz principa i pravila spavanja

REM tehnika spavanja

PROČITAJTE JOŠ: BLAGOSTANJE I ENERGIJA: Pet stvari iz kuće koje nikada ne treba da BACATE

Stručnjaci su razvili posebnu tehniku spavanja tako da osoba može da se naspava za 4-5 sati i da oseća nalet snage i energije po ceo dan.

Kako funkcioniše tehnika REM spavanja:

  • Opustite se pre nego što zaspite (ne možete da zaspite sa svim svojim brigama i problemima – za to odvojite 10-15 minuta, a zatim razmišljajte o nečemu lepom ili slušate umirujuću muziku).
  • Ne opterećujte stomak pre odlaska u krevet i ne prejedajte se noću (u suprotnom će telo svu energiju potrošiti na varenje hrane).
  • Za spavanje koristite poseban pribor – opuštajući jastuk sa aromatičnim biljem (za to je posebno pogodan hmelj), povezi preko očiju i čepići za uši, ako je potrebno.

       PROČITAJTE JOŠ: PUSTINJSKI MENHETN: Najstariji neboderi na svetu (VIDEO)

  • Istuširajte se toplim tušem pre spavanja (ovo nije samo sredstvo higijene, već i odlično „ispiranje“ informacija, utisaka i emocija nakupljenih tokom dana – voda ih najbolje „odstranjuje“, opuštajući telo) .
  • Spavajte pod toplim pokrivačem (čovek mnogo gore spava na hladnom nego na toplom).
  • Razviti navikavanje tela na 5-časovni san (obično se prilagođavanje takvom ritmu dešava u proseku za 1 mesec).
  • Odredite sebi jedan dan u nedelji (po mogućnosti ne radni dan), kada možete mirno da spavate „za naredne dane“ odnosno, nešto duže nego obično (8 sati).
  • Odlazak na spavanje pre 24:00 – u ovom periodu ljudsko telo brže i najbolje zaspi (dva sata sna posle ponoći jednako je jednom pre ponoći – naglasio je Paul Brag).

Sva gore navedena pravila REM spavanja uzimaju u obzir, pre svega, tri osnovne komponente kvalitetnog i zdravog sna: organizaciju mesta za spavanje, uslove spavanja i odnos prema njemu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

TWITTER:

Vesti

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Sport

Najnovije vesti iz domaćeg i stranog sporta možete čitati od sad i na zvaničnom Twitter nalogu Happy BSC portala.

ZA JUTARNJI:

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/channel/UCh1-xopKMTD73yhkDkur3Rw

ZA OSTALE EMISIJE:

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/user/tvhappyserbia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter