21°C

Beograd

Photo: Shutterstock

Izvor: Objektiv

EKSPRESNO: Pet načina da ispeglate odeću BEZ PEGLE

Ove metode imaju efekte

PROČITAJTE JOŠ: NJEGOV RITAM SE ORI U CARSTVU NEBESKOM: POVELJA U ČAST VELIKOG DRAGOLJUBA ĐURIČIĆA SEDAM MESECI OD SMRTI

Peglanje odeće zahteva određeno vreme, a kako nismo uvek u mogućnosti tom poslu da se posvetimo, često tragamo za jednostavnijim rešenjima.

PROČITAJTE JOŠ: GLUMAC VELIKOG SRCA: Pomogao slepoj devojčici u Hrvatskoj

Isto tako, ako se desi da pegla koju ste dugo koristili odjednom prestane da radi, a vi morate da ispeglate odeću za posao, ne brinite.

Postoje metode koje će vas u toj situaciji spasiti, a ovo su neke od njih.

1. Ispeglajte je u sušilici

Najpre proverite etiketu na odeći kako biste utvrdili da li možete sa sigurnošću da je sušite u sušilici za veš. Ako možete, naprskajte odeću vodom i ubacite je u sušilicu s jednim ili dva vlažna predmeta (na primer, sa vlažnim čarapama). Možete ubaciti čak i nekoliko kockica leda u sušilicu. Kad se led rastopi, ispuštaće paru koja će pomoći vašoj odeći da se ispegla. Neka se suši oko 15 minuta.

2. Poslužite se fenom za kosu

Položite izgužvan predmet na ravnu površinu. Fen za kosu držite nekoliko centimetara iznad tkanine i prekrijte prednju i zadnju stranu odevnog predmeta. Možete poprskati ili kapnuti nekoliko kapi vode na predmet pre nego što ga osušite fenom kako biste ga omekšali.

3. Ispeglajte odeću pod tušem

Obesite izgužvanu odeću na staklo od tuš kabine i pustite vruću vodu. Zatvorite vrata kako bi para ostala unutar kupatila. Proverite posle 10 minuta, ali budite svesni toga da ovom procesu peglanja treba nekih 20 minuta. Pazite da ne pokvasite odeću.

4. Poslužite se peglom za kosu

Pegla za kosu veoma dobro pegla područja koja se teško ispravljaju poput kragni i rukava. Samo pazite da je vaš uređaj ispravan i da nije umrljan proizvodima za kosu. Vodite takođe računa o temperaturi koju ćete podesiti kako ne biste oštetili odeću.

5. Vlažni peškir

Ovo je tako jednostavna metoda koja daje rezultate. Na ravnu površinu stavite vlažan peškir preko izgužvane odeće. Rukama pritisnite i izravnajte neravnine. Obesite predmet da se osiši na vazduhu. Pre oblačenja, proverite da li ima nekih dlačica od peškira na odeći.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar