33°C

Beograd

Photo: Youtube, Printscreen/Memorande

Izvor: objektiv

MISTERIOZNA "KUĆA LICA": NEREŠIV FENOMEN- Lica mrtvih se pojavljuju po zidovima! (VIDEO)

Familija Pereira iz oblasti Andaluzije u Španiji već pola veka ne spava mirno, pošto se u kući s vremena na vreme, na njenim zidovima i po podu, pojavljuju čudna lica nepoznatih osoba.

Sve je počelo od Marije Gomez Kamara koja je davne 1971. godine prva na kuhinjskom podu primetila ljudsko lice. Alarmirala je supruga Huana Pereiru koji se prestravio verujući da je reč o duhu.

PROČITAJTE JOŠ:  Danas se obeležava MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV SIROMAŠTVA

Zbog pretrpljenog straha, uzeo je sekiru i sa sinom Migelom razlupao je pod kuće kako bi oterao zle sile. Ipak, tim potezom ništa nije učinio. Zapravo je samo “isprovocirao duhove”, kako su posle stanovnici mesta u kojoj je živela porodica, tumačili paranormalnu pojavu.

Dok su meštani njihovu kuću nazivali ukletom, Marija i Huan pokušali su da renoviranjem nešto promene, ali uzalud. Lice se stalno pojavljivalo, prvo na kuhinjskom podu, a onda i na zidu kuće.

Vreme je prolazilo, Mariju i Huana su nasledili članovi porodice Pereira, ali lica su ostala na zidovima i podu kuće.

Paranormalna pojava u međuvremenu se toliko pročula po Andaluziji da je kuća Pereirinih dobila ime “Kuća sa licima”. Stručnjaci iz oblasti istorije regije došli su 1972. godine do otkrića da je na mestu kuće u 17. veku postojalo groblje, te da se posle podigla kuća u kojoj se dogodilo ubistvo.

Lica su u međuvremenu počela da se pojavljuju svuda po kući

Od 1971. godine do danas kuća je došla do statusa turističkog mesta, pa ju je lokalna vlada zaštitila od propadanja i daljeg uništavanja.

Pereire više ne žive u njoj, Marija je preminula 2004. godine, ali je “Kuća sa licima” i dalje u njihovom vlasništvu. Turistima je dozvoljeno da ulaze u nju. Nekima se posreći da vide lica duhova, drugima ne. Porodica Pereira kaže da su se oblici ljudskog lica menjali vremenom.

– Sada se pojavljuje prvo muškarac, a onda i žena na zidu. Drugačiji im je oblik lica nego pre na slikama koje nam je baka pokazivala – kažu unuci preminule Marije Kamara.

Španski novinar Kuarto Milenio napravio je 2014. svojevrsni eksperiment. Ulazio je danima u kuću sve dok nije fotografisao sva lica koje je video.

PROČITAJTE JOŠ:  PRESLADAK JE: Žena otkrila kojih pet neobičnih stvari njen pas radi, pa napravila HIT snimak (VIDEO)

Potom je upoređivao slike sa onim koje je imao i na jednom zidu primetio je lice žene koje neodoljivo podseća na Mariju Kamara!

– Nema šta, ovo je paranormalna pojava. Stručnjaci koje sam angažovao da na licu mesta provere autentičnost pojave lica rekli su mi da niko boje nije dodavao, niti se lica projektuju s neke skrivene tačke u kući – rekao je Kuarto.

Sve u svemu, “Kuća sa licima” je i posle pola veka obavijena velom misterije što će verovatno zauvek tako ostati.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar