9°C

Beograd

Photo: Pixabay.com

Izvor: Telegraf

Zašto dolazi do kvarova servo upravljača?

Golden Rose ad

Prestanak rada servo uređaja na vozilu u toku vožnje može biti veoma neprijatan doživljaj, koji stvara osećaj kao da upravljač više ne može da se okreće. Tada je i dalje, uz nešto više truda, moguće upravljati automobilom, ali je problem servo upravljača potrebno rešiti što pre.

PROČITAJTE JOŠ: Bali se ponovo otvara za turiste

Ovde je reč o jednom od ključnih mehanizama na vozilu koji obavezno mora da bude temeljno pregledan u sklopu obaveznog tehničkog pregleda, kako bi se otklonile sve potencijalne neispravnosti, vidljiva oštećenja ili istrošenost određenih delova upravljačkog mehanizma.

PROČITAJTE JOŠ: Bez ovih 15 stvari ne idite na putovanje

Servo upravljanje olakšava manevrisanje prednjim točkovima, okretanje volana u mestu i vožnju pri malim brzinama. To omogućava lakše upravljanje vozilom, manje zamaranje vozača, kao i njegovu bržu reakciju, pa se tako povećava bezbednost vožnje usled mogućnosti lakšeg i bržeg izbegavanja i zaobilaženja iznenadnih prepreka.

Prvi servo uređaji za upravljače bili su zasnovani na hidrauličnom sistemu, dok današnji automobili uglavnom koriste električni servo upravljač koje pokreće elektromotor slične veličine kao onaj za brisače. Oni obezbeđuju ujednačeno i lagano okretanje upravljača, piše Revija HAK. Električni servo upravljač je doneo niz prednosti kao što su manji broj potrebnih delova, manja masa uređaja, mogućnost uključivanja uređaja po potrebi, što donosi uštedu, a takođe je i jeftiniji za proizvodnju.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad