11°C

Beograd

Photo: Pixabay/Mareefe

Izvor: Objektiv

POKLONITE NEKOME BUKET: Šta BOJA cveća koju ste odabrali poručuje?

Golden Rose ad

Odgovarajućom bojom, dragoj osobi poručite upravo ono što želite

PROČITAJTE JOŠ: ŽELJKO ŠAŠIĆ: A šta misliš da mene moja ćerka sluša? Ne daj Bože da bude kao Dara!

Buket je jedan od čestih poklona a sa njim zaista ne možete da pogrešite.

U zavisnosti od prilike, trudimo se da odaberemo odgovarajuće vrste cveća i ukrase za buket.

Još u stara vremena, boje su sa sobom nosile određenu poruku, i imale su magijska svojstva, a neka verovanja su se sačuvala i danas. 

Izborom odgovarajuće boje cveća u buketu, možete svojoj dragoj osobi poručiti upravo ono što želite.

Značenje boja cveća

Crvena boja: Crvene nijanse najčešće se povezuju sa osećanjem istinske ljubavi i strasti, one se takođe mogu koristiti za izražavanje poštovanja, želje i hrabrosti.

PROČITAJTE JOŠ: IPAK JE ZA POHVALU: Podigli spomenik Tošetu, ni Makedonci ga ne bi prepoznali!

Crvene ruže su klasika sa kojom nećete pogrešiti, i većina ljudi se upravo za njih odlučuje kada žele da iskažu svoja najdublja osećanja.

Ružičasta boja: Ružičaste nijanse govore o nežnosti, sreći i ljubavi. Romantična cvetna boja, koja je takođe simbol gracioznosti i nevinosti.

Plava boja: Nijanse plave boje donose spokoj, otvorenost i mir. Ukoliko nekome pošaljete cveće u ovoj boji, dajete mu znak da treba da uspori, i dozvoli sebi opuštanje i oslobađanje od stresa.

Bela boja: Može da ukazuje na poštovanje, poniznost, čistoću i nevinost, dok istovremeno može da izražava saosećanje sa ožalošćenima u slučaju smrti.

U zavisnosti od vrste cvetova koje odaberete, buket belog cveća može biti hrabar i brilijantan, ali i nežan i suptilan.

Žuta boja: Sinonim za sreću i radost. Ova boja simbolizuje čvrste veze i prijateljstva, uspeh i ponos.

Radost je takođe jedno od glavnih značenja, jer je to jedan od osećaja za koje se kaže da žuta boja izaziva, suprotno od većinskog mišljenja koje se vezuje za žute ruže (mnogi ih smatraju simbolom ljubomore).

Narandžasta boja: Ova boja je hrabra, strastvena i puna života, pa nije ni čudo što cveće u ovoj boji govori o entuzijazmu, uzbuđenju i bujnosti.

Zelena boja: Označava optimizam obnove, proleća i mladosti. Zeleno cveće u buketu takođe iskazuje želje za dobrim zdravljem.

Ljubičasta boja: Važi za kraljevsku boju, jer simbolizuje dostojanstvo, tradiciju i uspeh, a buket sa ljubičastim cvećem može biti simbol divljenja i obožavanja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad