24°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: Informer

PSIHOLOZI OBJAŠNJAVAJU: Evo šta znači kada vam je ormar neuredan

Ako vam je ormar neuredan i nikako da ga sredite, možda se branite da ste pretrpani obavezama i ne stižete, drugi smatraju da ste lenji, a psiholozi da vas muči nostalgija za prošlim vremenima kad ste bili mlađi, mršaviji ili srećniji

Grupa britanskih psihologa procenila je istraživanjem da lokacija nereda otkriva kakve mentalne blokade neko ima u glavi, odnosno u kom delu njegovog života nema balansa.

1. Garderober - Žalite za mladošću

Neuredan ormar sa mnoštvo odeće koju godinama niste obukli pokazuje podsvesnu želju da ne želite da izgubite osećaj koji vas asocira na prošle bolje dane.

- Da biste živeli punim plućima u sadašnjosti, morate da pustite prošlost da ostane tamo negde daleko, usmerite misli na budućnost i kako da iskoristite svaki dan najbolje moguće - savetuju psiholozi.

Savet: Ono što znate da više nećete nositi poklonite nekome.

2. Radni sto - Izbegavate probleme

Hrpe papira i računa na stolu "kriju" izbegavanje da se suočite s problemima.

- Odugovlačenje samo stvara pritisak jer neke stvari u životu ne možete izbeći, zato se bolje suočite s njima odmah i rešite ih - kažu stručnjaci.

Savet: Razvrstajte poštu čim je dobijete, ono što je za đubre odmah bacite. Papire koji vam ne trebaju ne držite nagomilane na stolu.

3. Automobil - Iskorišćavaju vas

Ova vrsta nereda otkriva da ne postavljate granice i da olako prihvatate drugima da uđu u vaš život i da utiču na vas. Nered u automobilu je često prvi znak da se osećate preopterećeno.

Savet: Naučite da ponekad kažete i "ne" nekima, jer je to ključno za vašu sreću.

4. Tavan ili podrum - Grize vas savest

I dalje držite svakakve sitnice na tavanu ili u podrumu, stvari, čestitke, stare dečje igračke... Sama pomisao da nešto od toga bacite u vama izaziva osećaj kao da ćete uvrediti onoga kojima ima veze sa tim stvarima i grize vas savest.

Savet: Skinite teret s leđa i zadržite samo one stvari za koje vas vežu samo lepe uspomene.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar